Jordi Amenós reivindica la capacitat dels infants ‘de fabular-se constantment’

El conte ‘On és la lluna?’, escrit pel montcadenc i il·lustrat per Albert Arrayás, es presenta a l’Auditori

D'esquerra a dreta, Jordi Amenós, Albert Arrayás i Inés Castel-Branco
Arxiu/Rafa Jiménez
D'esquerra a dreta, Jordi Amenós, Albert Arrayás i Inés Castel-Branco (Fragmenta Editorial), a la presentació del primer conte que els autors van publicar junts

'On és la lluna?', el conte que ha escrit el montcadenc Jordi Amenós, serà una de les novetats editorials de Sant Jordi i, en el marc de les activitats programades per aquesta celebració, va ser presentat ahir a la tarda a l'Auditori Municipal. Albert Arrayás, que s'ha encarregat de fer les il·lustracions, i Inés Castel-Branco, directora de Fragmenta Editorial, també van participar en un acte que va ser presentat per Josep Antoni Teixidó i que el llibreter i contista Pep Duran es va encarregar d'amenitzar. El llibre s'adreça a infants a partir de 3 anys i, segons la seva editora, "parla del despertar de la creativitat i ajuda els més petits a fer-se preguntes". El conte aporta una guia perquè professors, pares i mares puguin aprofundir en la seva lectura i Fragmenta ha convocat un concurs, 'Dibuixa la teva lluna', obert a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys que poden aportar un dibuix, pintura o collage imaginant a què s'assembla la lluna. El material s'ha d'enviar per correu electrònic a l'adreça [email protected] i els guanyadors del concurs, que va començar el 10 de març i que finalitza demà, es donarà a conèixer durant la Diada de Sant Jordi.

En la seva intervenció, Jordi Amenós, que es dedica a impartir tallers de constel·lacions familiars i de narrativa terapèutica, va defensar la importància de la narració d'històries i contes "per donar sentit al món" i va reivindicar la capacitat dels infants "de fabular-se constantment". "El que he volgut en aquest conte es transmetre de forma lúdica que els nens puguin recuperar aquesta capacitat que els permet saber qui són", va comentar Amenós.

'On és la lluna?' es va presentar el 17 de març a Barcelona i la presentació feta ahir a Montcada va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Laura Campos, i de la regidora de Cultura, Mónica Martínez, ambdues d'ICV-EUiA-E. En el seu discurs, Campos va definir aquest conte "com una bona eina per inculcar la lectura, la creativitat i la imaginació" i va animar als pares i mares a invertir temps de qualitat amb els seus fills i a fomentar l'explicació de contes abans d'anar a dormir. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari