La Biblioteca homenatja el grup de veïns que va impulsar la seva creació

L’escriptor Màrius Serra visita aquesta tarda l’equipament en l’acte central del programa del 25è aniversari

La regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, amb part del grup impulsor i la directora de la biblioteca, Almudena Cordero
Premsa/Ajuntament

25 anys han passat oficialment des del maig del 1991, quan va obrir portes la Biblioteca Can Sant Joan, però n'han passat molts més del primer projecte d'aquest tipus d'equipament al barri. El grup impulsor de la Biblioteca, l'actual direcció i les autoritats municipals van donar ahir el tret de sortida al programa amb motiu de les noces de plata de la instal·lació, ubicada al número 45 del carrer Turó des de fa 25 anys però des de molt abans, el 1967, en un espai al costat de la parròquia del barri. 'Amb dedicació, constància i ganes de fer coses vau aconseguir que aquest equipament fos una realitat', va manifestar l'alcaldessa, Laura Campos, a l'acte d'homenatge, qui també va lloar l'esperit lluitador de Can Sant Joan. L'edil va agrair la tasca al grup impulsor –format per Sebastià Heredia, Manola Vidal, Majura Palazón, Carolina Morán i Bartolo Maristany–, així com a l'actual direcció i a totes les persones que al llarg d'aquests anys han treballat a la Biblioteca, a la vegada que ha avançat que un dels projectes a efectuar-hi aquest 2016 és la instal·lació d'un nou ascensor, inversió inclosa als pressupostos vigents. En reconeixement a la iniciativa dels veïns, se'ls va lliurar litografies del pintor Joan Capella.

També en representació del consistori, la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez, va destacar el paper de Can Sant Joan com un barri lluitador 'que també ha impulsat l'accés de la cultura a tothom'. L'edil ha expressat la voluntat municipal de continuar impulsant l'equipament i mantenir-ne el seu nivell de qualitat. En representació de les persones pioneres en aquest projecte, Manola Vidal va explicar que la primera Biblioteca estava connectada a una xarxa popular de Barcelona que tenia com a objectiu 'donar resposta a les inquietuds culturals del barri', ha dit. L'equipament al costat de l'església obria algunes tardes a la setmana i eren les mateixes voluntàries les que, per torns, s'encarregaven d'obrir portes. Els llibres procedien de donacions particulars i hi havia els socis protectors, els que pagaven una quota, i els lectors, els usuaris.

L'actual directora de l'equipament, Almudena Cordero, ha indicat que les biblioteques actualment van més enllà del préstec de documents i 'pretenem donar resposta a una societat cada cop més tecnològica i amb més inquietuds', amb accions com la incorporació de Wifi i també amb activitats com hores del conte i clubs de lectura. En l'actualitat, l'equipament té uns 2.500 socis, el 51% dels habitants de Can Sant Joan. L'acte d'aquest dimecres ha obert el programa amb motiu de l'aniversari, que comptarà amb més activitats i totes es faran a la mateixa Biblioteca. Aquesta tarda l'escriptor Màrius Serra hi oferirà una xerrada (18h); l'1 de juny (18 h) hi haurà l'actuació del mag Atxís i el dia 9, una sessió de contes per a adults (19h ).

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari