El muntatge ‘Ladrido’ obre la programació aquest divendres a l’Auditori Municipal

L’obra és una creació conjunta de Gabriel Renom i Miguel Martínez, que també en són els protagonistes i reflexiona sobre l’esnobisme de l’art i la submissió dels individus

El montcadenc Gabriel Renom i Miguel Martínez són els autors i els intèrprets de ‘Ladrido’
Laura Grau
L’actriu Mercè Arànega, davant de la imatge de Neus Català, que avui dia té 101 anys
Mercè Arànega protagonitza 'Un cel de plom', sobre la vida de la militant antifeixista Neus Català

La programació de la nova temporada d'espectacles a les sales municipals arrenca aquest divendres amb ‘Ladrido’ (Auditori Municipal,  22h), un muntatge bilingüe dirigit i interpretat pels actors Gabriel Renom i Miguel Martínez, que reflexiona sobre l’esnobisme present en el món de l’art i sobre la submissió dels individus en la societat actual. L’obra suposa el retorn al teatre de Renom, actor montcadenc amb una llarga trajectòria en l’àmbit del teatre, el cinema i la televisió, que en els últims temps s’ha dedicat més a la pintura. “Tenia ganes de tornar a l’escenari i em fa molta il·lusió poder-ho fer a Montcada”, ha dit l’artista. L’obra es va estrenar el passat novembre a la sala la Formiga Martinenca de Barcelona. 

El plat fort de la temporda és la història de la militant antifeixista Neus Català, exiliada a França després de la guerra civil i deportada als camps d’extermini nazis, fil conductor d'‘Un cel de plom’, que es podrà veure al Teatre Municipal el 13 de novembre amb Mercè Arànega com a única actriu (19h). L’obra és una adaptació de la novel·la bio­gràfica del mateix títol que va escriure Carme Martí a partir dels records de Català, que actual­ment viu a Guimets (Priorat)i està a punt de complir 102 anys. “Amb l'elecció d'aquest muntatge deixem palés un dels objectius d’aquest mandat de la Regidoria de Cultura, la recuperació de la memòria històrica”, ha dit la responsable del departament , Mónica Martínez (ICV-EUiA).

Pel que fa a la música, destaca el concert de la Locomotora Negra, una de les orquestra de jazz més reconegudes de Catalunya. Actuarà el 30 de desembre al Teatre Municipal amb motiu de les festes (21h). A l’oferta per al públic familiar destaca la comèdia musical ‘Aladdin’, de Roda Produccions (27 de novembre, 12h).  En aquest trimestre, també es posa en marxa la desena mostra Montcada a Escena, amb 9 espectacles de grups locals. Les entrades ja es poden comprar anticipadament al web mirteatres.cat –sistema que es posar en marxa la passada temporada amb molt bona resposta–, o bé, presencialment a l’Auditori Municipal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari