La Casa de les Aigües va rebre 6.863 visitants durant l’any 2016

El 75% del públic prové de fora, fet que consolida el complex modernista com un destí del turisme cultural de proximitat

Un dels actors d'Aura Didàctica, durant les visites teatralitzades a la Casa de les Aigües
Arxiu/Sara Abadia
Les visites teatralitzades tenen molt bona acollida entre el públic familiar

La Casa de les Aigües va registrar un total de 6.863 visitants durant el 2016, xifra que suposa un augment del 28% respecte l’any 2015 –de 4.908 va passar a 6.863 persones. El 75% del públic prové de diferents municipis de Catalunya, fet que posa de relleu que, gràcies a la Casa de les Aigües, Montcada i Reixac ha esdevingut un destí de l’anomenat turisme cultural de proximitat. L’increment progressiu de visitants en els últims anys és el resultat dels esforços del Museu Municipal i de la Regidoria de Cultura i Patrimoni per convertir aquest complex modernista en un reclam turístic. 

Les accions per potenciar l’equipament van començar al 2012, amb la seva inclusió als programes ambientals i culturals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la participació a les principals fires modernistes de Catalunya. A partir del 2014, la implicació de la Regidoria de Comerç i Turisme i  la seva inclusió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) van suposar un nou impuls. La taxa turística que la Generalitat cobra als clients de l’Hotel Ciutat de Montcada –50 cèntims per persona i dia– també ha permès millorar el recinte, amb la col·locació d’un nou rètol identificatiu ara fa un any. La propera acció que es finançarà amb aquesta taxa és l’edició d’un tríptic sobre el patrimoni local en català, castellà i anglès, que estarà a l’abast dels clients de l’establiment hoteler i del públic general. “Hem d’aconseguir que Montcada no sigui considerada com un lloc de pas, sinó com una població que alberga espais de gran valor arquitectònic que paga la pena visitar”, explica Tània Galán, tècnica del Museu Municipal, qui assenyala que l’assignatura pendent és integrar el patrimoni natural amb el cultural. Els diumenges de portes obertes visiten el recinte una mitjana de 2.000 persones, bona part de les quals són ciclistes o caminaires que passen pel riu Besòs i la Serralada de Marina. “Aquest és un públic potencial que podria estar interessat a combinar esport i cultura”, apunta Galán. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari