Marina Castro i Aitor Martín, millors esportistes de la temporada

Jaume Puig (CH La Salle) i el Club de Ball Eva Nieto Dansa, premiats com l’entrenador i l’entitat més destacats durant la gala feta al Teatre Municipal organitzada per l’IME i Montcada Comunicació

La nedadora Marina Castro i l’atleta Aitor Martín han estat els grans triomfadors de la gala dels Premis Esportius 2015 que s’ha celebrat aquesta tarda al Teatre Municipal sota l’organització de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) i amb la col·laboració de Montcada Comunicació. Als seus 16 anys,  Castro és una de les nedadores amb més futur a nivell internacional i així ho acaba de demostrar a la primera edició dels Jocs Europeus disputats entre el 12 i el 28 de juny a Bakú (Azerbaidjan). Marina ha estat l’única esportista de la delegació espanyola –amb un balanç final de 30 medalles– que ha pujat dues vegades al podi. El 23 de juny va guanyar la medalla de bronze als 800 metres, que li va donar també la classificació per al Mundial júnior que es disputarà a Singapur entre el 25 i el 30 d’agost. Dos dies més tard, la montcadenca va obtenir el seu segon bronze a la prova de 1.500 metres. A la votació final dels Premis Esportius, Castro ha superat l’arquera Alicia Vargas (CCTA) i la jugadora de korfbal Irina Casado (Bec KC).

A nivell masculí, el jurat presidit pel nou regidor d’Esports, Salvador Serratosa (ERC), ha recompensat el rendiment d’Aitor Martín, de 21 anys i membre de la Joventut Atlètica Montcada (JAM). El 21 de juny, l’atleta local es va proclamar subcampió de Catalunya en pista a l’aire lliure a la cursa dels 800 metres. A la votació dels Premis Esportius 2015, Martín ha superat el també atleta Carlos Cera (JAS) i el ciclista Pau Egeda (Tomàs-Bellès Cannondale).

En l’apartat de millor entrenador ha estat distingit, Jaume Puig, tècnic del sènior A del CH La Salle, per davant de José Santiago (Lee Young) i Francisco ‘Frasqui’ Gómez (JAM). D’altra banda, el Club de Ball Esportiu Eva Nieto Dansa ha rebut el guardó a la millor entitat superant la JAM i el Lee Young de taekwondo, també finalistes.

 

 

Altres reconeixements

La gala dels Premis Esportius també ha servit per reconèixer altres trajectories esportives. El porter d’handbol Vicente Álamo, qui es retira als 39 anys, ha rebut la distinció a proposta del jurat mentre que l’Ajuntament ha reconegut, a títol pòstum, la tasca de Manuel Ruiz i Fernando Ruiz ‘Candi’, impulsor de l’UE Sant Joan Atlètic i exjugador del CD Montcada respectivament. En l’esport escolar, ha estat premiat Francisco Hoyo, expresident del CDEM, mentre que Jesús Hernández ha rebut el guardó a la dedicació en l’esport federat. Javier Vázquez, exàrbitre de futbol sala, i Iker González, jugador infantil de l’UB MIR amb una discapacitat, han rebut el premi per la tasca arbitral i el de superació respectivament. Les escoles El Turó (participació) i El Viver (joc net) han estat distingides en l’apartat dels Jocs Escolars.

A l'inici de la gala, l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), i el regidor d'Esports van felicitar les entitats i els esportistes pel seu treball, esforç i afany de superació. "Aquest nou equip de govern treballarà per donar-vos suport perquè pogueu fer-vos més grans i assolir més èxits", va dir Campos.

Seccions:

Deixa un comentari