Les obres del nou tram de carril bici que connectarà amb Ripollet es faran a l’octubre

L’actuació, que assumirà el consistori, té un cost de 57.717 euros

L'alcaldessa, amb el regidor i el tècnic, durant la visita a l'espai on s'adequarà el carril bici, a la dreta de la imatge
Pilar Abián

Montcada i Reixac disposarà d'un carril per a bicicletes al costat esquerre del riu Ripoll a partir de novembre. El nou carril asfaltat, que es construirà en paral·lel al de terra ja existent per a vianants, estarà situat al polígon de la Granja, entre el límit amb Ripollet i la rotonda que enllaça els carrers Bach i Can Tapiola, i el pont del carrer Química. Aquest matí l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), i el president de l’Àrea Territorial, Juan Parra (PSC), han visitat l’espai on s’iniciaran els treballs el proper mes d’octubre. El carril tindrà una llargada de 770  metres i una amplada de dos metres. Les feines, que aniràn a càrrec de l’empresa Firtec per un import de 57.717€, tindran una durada de dues setmanes.

Aquesta actuació es complementa amb les obres de condicionament i millora del carril destinat per a vianants que ja ha realitzat el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i que formen part d'un projecte global compartit amb els altres municipis travessats per aquest riu: Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall. L'actuació global té un pressupost de 126.476 euros, finançats al 95% pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). En el cas de Montcada i Reixac, la inversió ha estat de 39.352 euros, dels quals 2.400 els ha aportat l'Ajuntament.

"L'objectiu d'aquesta obra és millorar la connexió amb els dos carrils actuals de Ripollet i, a més, facilitar la convivència per a ciclistes i vianants", ha dit l’alcaldessa durant la visita. La via destinada a bicicletes connectarà amb el passeig de Ribera per mitjà de l'itinerari recomanat que passa pel pont de la Química, el carrer Joaquim Castellví, el carrer Major, el passeig Rocamora, i l'avinguda de la Ribera fins al pont de la Roca.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari