L’Ajuntament desestima per unanimitat el recurs de la Llagosta sobre el trasllat de Valentine a Can Milans

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), afirma que el plantejament del municipi veí perjudica els interessos locals

El Ple de l'Ajuntament es va reunir aquest dijous a la Casa de la Vila en l'última sessió del curs polític
Sílvia Alquézar

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila, va aprovar per unanimitat la desestimació del recurs de reposició presentat per l’Ajuntament de la Llagosta contra l’acord del Ple de Montcada de no admetre la revisió d’ofici dels actes dictats a l’empresa Valentine amb motiu del seu trasllat a Can Milans. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), va argumentar que Montcada s’oposa a aquesta mesura perquè “l’Ajuntament hauria de pagar unes elevades indemnitzacions a Valentine per compensar l’empresa de pintures”. L’edil va avançar que l’Ajuntament està treballant en una proposta per reordenar el sector limítrofe entre la Llagosta i Montcada amb la creació d’un corredor verd al voltant de la riera Seca, un projecte que es podria portar a Ple la propera tardor.

“Aquest és un dels molts temes de l’Àrea Territorial heretats de l’anterior govern que s’han de solucionar”, va comentar el regidor republicà. En aquest sentit també es van manifestar alguns partits de l’oposició, crítics amb la gestió de l’executiu sociovergent. El PP i C’s van plantejar demanar responsabilitats polítiques i tècniques per l’afer, mentre que el PSC i CiU van defensar la seva gestió, argumentant que  “l’operació urbanística tenia el suport del tripartit de la Generalitat” –va dir el portaveu de CiU, Joan Carles Paredes– i que “es va consensuar una solució amb la Llagosta, però va canviar de posicionament d’un dia per l’altre”, va comentar l’edil del PSC i expresident de l’Àrea Territorial, Juan Parra.

L’Ajuntament de Montcada es mostra obert al diàleg amb el municipi veí per consensuar una solució a la situació, que es va iniciar el 2003 a partir de la modificació del Pla General Metropolità per traslladar Valentine a uns terrenys de Can Milans que eren zona verda i van passar a ser industrials a canvi d’una altra permuta a la inversa a un sector de Can Cuiàs. L’operació, que va rebre el suport de la Generalitat, no va agradar l’Ajuntament de la Llagosta, que va portar el cas als tribunals. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va donar la raó el 2009 amb una sentència en què va declarar nul el nou planejament en considerar que va beneficiar interessos particulars.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari