Nou famílies de Montcada, afectades per la deslocalització de la planta de Valeo a Martorelles

Els treballadors, que han iniciat una vaga indefinida, protesten per la decisió de la direcció de traslladar l’activitat industrial a Saragossa

Els regidors de Montcada van participar dijous a la concentració de suport a les famílies de Valeo davant les instal·lacions de la planta a Martorelles

Un total de 9 famílies de Montcada estan afectades per la deslocalització de la planta de Valeo a Saragossa. La plantilla, formada per 257 treballadors, ha iniciat una vaga indefinida com a protesta davant la decisió de la multinacional francesa de traslladar l’activitat industrial a partir del 1 de gener de 2016. Els empleats, que no estan disposats a marxar a la capital aragonesa, creuen que la decisió de la direcció no respon a motius econòmics, ja que en el primer semestre de 2015 Valeo ha incrementat els beneficis en un 35% i a final de l’any passat es va signar un  pla industrial que garantia la producció fins al 2019.

Els sindicats sostenen que el veritable motiu del trasllat és una qüestió política. “La direcció ha manifestat públicament en nombroses ocasions el seu rebuig al fet que la planta estigui a Catalunya”, recullen els treballadors en un manifest al qual s’han adherit diversos ajuntaments, entre els quals hi ha el de Montcada i Reixac. Una delegació municipal formada pels president de l’Àrea Econòmica i Social, Óscar Gil (ICV-EUiA-E), i Ana Ballesta (Círculo Montcada), respectivament i la regidora de Cultura i Patrimoni, Mònica Martínez (ICV-EUiA-E) van participar aquest dijous a la concentració que va tenir lloc a la porta de la factoria per donar suport als treballadors i la seva reivindicació. “Ens hem compromès a a ajudar les famílies afectades i fer difusió de les seves accions per donar a conèixer la seva problemàtica”, ha comentat Ballesta.

Els treballadors han agraït el suport rebut “perquè ens fa sentir que no estem sols en aquesta lluita que clarament té una connotació política”, ha explicat Isabel Gutiérrez, una veïna de Montcada de 56 anys amb una experiència laboral a Valeo de gairebé 20 anys. “Tenim la nostra vida aquí, no volem marxar a Saragossa”, ha indicat la montcadenca María Borrego, que treballa a la planta de Martorelles des de fa 17 anys. La plantilla ha demanat a la Generalitat la seva medicació en el conflicte per intentar aturar la deslocalització.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari