El govern municipal i el CatSalut desmenteixen que s’hagi licitat un servei alternatiu d’urgències

El PSC afirma que hi ha una clara millora del servei a domicili i que no s’ha fet públic per evitar queixes d’altres municipis que no el tenen

El govern municipal ha desmentit que el Servei Català de la Salut hagi licitat un servei alternatiu d’urgències nocturnes a l’ambulatori del centre, tal com va anunciar en un comunicat el PSC local el 25 de setembre. La primera reacció oficial­ va ser d’escepticisme ja que ni l’Ajuntament ni cap altra formació política amb representació al Parlament tenien constància d’aquesta notícia. CatSalut, però, ha confirmat que no es tractava de l’adjudicació d’un servei alternatiu d’urgències, sinó del servei d’atenció a domicili que ja funcio­na actualment a tots els municipis de la Regió Sanitària de Barcelona –a la qual pertany Montcada des de fa pocs mesos– per a les persones que necessiten ser ateses entre les 12 de la mitjanit i les 8h i que prèviament han de trucar al telèfon 112.

L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), ha acusat els socialistes de fer aquest anunci des del coneixement i d’apropiar-se d’una reivindicació veïnal “quan des del govern no van moure un dit per canviar la situació”. Per la seva banda, el president de la Favmir, Antonio Cera, lamenta la utilització “electoralista” per part del PSC d’un tema tan sensible per als veïns com el de les urgències dos dies abans de les eleccions autònomiques. “Ens sembla inau­dit que els socialistes aprofitin una informació falsa per erigir-se en defensors d’una causa per la qual no han lluitat mai”, ha afegit el líder veïnal.

El PSC insisteix, però, que la licitació de CatSalut millora les condicions actuals del servei a domicili. “Suposem que això no interessa publicitar-ho perquè no es queixin altres municipis que no el tenen”, ha dit el regidor Juan Parra. L’edil ha afegit que el seu grup parlamentari seguirà lluitant per la reobertura de les urgències nocturnes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari