La II Trobada Internacional contra la incineració reunirà representants d’una vintena de països

Se celebra aquest cap de setmana amb diferents actes organitzats per la Plataforma Antiincineració i la GAIA a Barcelona i al municipi

L'artista Roc BlackBlock està fent un mural commemoratiu de la trobada
Laura Grau

El proper cap de setmana, la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac organitza, juntament amb Global Alliance for Incinerator Alternatives (GAIA), la II edició de la Trobada Internacional contra la incineració i a favor del residu zero, agafant el relleu del municipi italià de Barletta . El programa d’activitats s’obrirà el divendres, a partir de les 11h, amb una roda de premsa a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Obradors, 8) que servirà per presentar un informe elaborat per GAIA sobre la contaminació de l’aire fruit de la incineració de residus amb algunes dades referents a Montcada i Reixac. A les 18h, Paul Connett, professor de la Universitat de St. Lawrence (Estats Units) expert en química i toxicologia, oferirà una xerrada al Casal del Barri de la Prosperitat (Plaça Ángel Pestaña, s/n). Posteriorment, diferents moviments antiincineració presentaran la feina que es fa en altres parts del món i també hi haurà una intervenció d’una representant de CEPA-EdC (Centre d’Ecologia i Proyectes Alternatius-Ecologistes de Catalunya), que dijous al matí organitza accions en diferents punts de la geografia catalana per analitzar el contingut dels contenidors.

Dissabte, la trobada es traslladarà a Montcada i Reixac. Durant el matí, a partir de les 9h, l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39) acollirà la trobada entre representants de plataformes antiincineració procedents de diferents punts de la geografia catalana i espanyola i d’una vintena de països de quatre continents, el que suposa un augment considerable respecte a la desena de països que van participar fa un any a Barletta. A la tarda, al Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, s/n) s’organitzaran grups de treball sobre el moviment contra la incineració a les cimenteres i es farà una assemblea.

La darrera jornada de la II Trobada Internacional se celebrarà el diumenge al Kursaal. A les 12h, hi haurà una nova conferència a càrrec de Paul Connett i es farà lectura d’un manifest. “Es tracta d’una trobada internacional per intercanviar opinions, tàctiques i problemes amb els que ens trobem les diferents plataformes que lluitem contra les cimenteres, que estan implantades a nivell mundial i que són un poderós lobby. Idear estrategies en comú és de gran utilitat i és la única manera per continuar endavant”, ha dit José Luis Conejero, portaveu de la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac, que assumeix, juntament amb GAIA, les despeses d’allotjament dels participants que provenen de fora de Espanya. Conejero també ha anunciat que, acompanyat d’un altre membre de la Plataforma local, viatjarà a París el 30 de novembre per donar suport a GAIA en la seva lluita per aconseguir que la Cimera del Clima inclogui la incineració de residus com un dels causants del canvi climàtic.

‘La Cultura és aire net’. En paral·lel a les sessions de treball, també s’han organitzat una sèrie d’activitats culturals durant la trobada. En aquest programa s’inclou la representació teatral de ‘Mujeres Habitadas’, que es farà a càrrec de Dèria Teatre aquest divendres a l’Auditori en el marc de la mostra Montcada a Escena. Durant el dissabte, el carrer Reixagó serà escenari d’una xocolatada (10.30h), diverses actuacions musicals (12h) i una cercavila de batucada amb gegants i diables (13h). A les 16h, s’inaugurarà un mural commemoratiu de la trobada que l’artista Roc BlackBlock ha estat fent en el carrer Mina durant els dies previs. Diumenge, a l’Auditori, hi haurà una lectura de poemes i música d’homenatge a Ovidi Montllor (20h). L’aportació que es demana és voluntària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari