El govern reconeix que cal treballar per reduir les deixalles

Després d’assistir a les jornades antiincineració, els representants de l’executiu expressen la voluntat de potenciar les campanyes de conscienciació

Representants de les tres forces que formen part del govern local han estat presents a la II Trobada Internacional Antiincineració. L'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), va intervenir a la primera matinal feta a Montcada, al costat dels alcaldes de Ripollet i Cerdanyola i d'un regidor de l'Ajuntament de Barcelona per parlar sobre les problemàtiques que afecten tots quatre municipis pel que fa a la gestió dels seus residus. Els responsables de l'Àrea Territorial i de Medi Ambient, Jordi Sánchez (ERC) i Sergi Martín (Círculo), respectivament, van assistir ahir a la cloenda, en què l'investigador Paul Connett va fer la seva ponència alertant sobre el perill de la crema de deixalles a a les cimenteres.

És una oportunitat tenir un científic com ell amb la seva capacitat d'anàlisi, la seva experiència i, alhora, la pedagogia amb què s'expressa”, ha dit Sánchez, tot lamentant que sovint el debat que es fa al voltant de la cimentera Lafarge sigui massa “demagògic, populista i de curt termini”. L'edil considera que cal fer una reflexió global i amb visió de futur, més enllà de la problemàtica comprensible de la defensa dels llocs de treball. “També els que estem en contra de la incineració hem de ser conscients que produïm massa residus i que, a banda de què fem amb ells, la solució passa necessàriament per reduir-ne el volum”.

Tant Sánchez com Martín són partidaris de dur a terme campanyes de conscienciació al municipi i de potenciar iniciatives vinculades amb el reciclatge i la reutilització dels residus. “Hi ha molta feina a fer i els recursos de l'Ajuntament són escassos, però està clar que hem de lluitar per un canvi de model perquè l'actual és insostenible”, opina Martín. L'edil creu que la pedagogia s'ha d'adreçar especialment als joves i als nens perquè són els més receptius a canviar els seus hàbits.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari