L’AV de Can Sant Joan inicia una nova campanya de recollida de diners per pagar el procés judicial contra Lafarge

Les persones interessades poden fer aportacions a través d’un compte corrent o bé presencialment a la seu de l’entitat

La cimentera Lafarge es troba situada al Turó de Montcada
Rafa Jiménez
Imatge de la cimentera

L’AV de Can Sant Joan ha iniciat una nova campanya de recollida de diners per fer front a una nova factura de les despeses dels processos judicials que l’entitat té en marxa contra l’empresa Lafarge, que puja a 11.800 euros. L’AV va interposar una primera denúncia als jutjats de Cerdanyola acusant la cimentera d’emetre emissions sonores per sobre de la normativa. “Ara només resta pendent que el jutge dictamini la sentència per l’incompliment reiteratiu de la legalitat”, afirma l’associació en un comunicat, en què recorda que la Diputació de Barcelona va elaborar un informe en què assegura que l’empresa incompleix la normativa en temes de soroll.

 

El segon procés judicial va començar el 2010 quan la cimentera va començar a cremar residus en les seves instal·lacions per fer energia. El cas va arribar primer a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), qui va dictar una sentència que anul·lava, per un defecte de forma en el procediment, l’autorització ambiental de la Generalitat a Lafarge per fer la valorització de biomassa. L’empresa va recórrer la sentència al Tribunal Suprem (TS), que també va donar la raó a l’entitat veïnal, que reclama que Lafarge cessi la seva activitat en compliment de la sentències del TSJC i el TS.  

 

Les persones interessades a col·laborar poden fer les seves donacions a través del compte corrent ES80 0182 8758 1802 007 5257 o bé presencialment a la seu de l’AV, al número 65 del carrer Bateria.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari