nou dispositiu de neteja viària i recollida de residus

El projecte inclou la instal·lació de 240 contenidors de superfície distribuïts als diferents barris del municipi

L'Ajuntament ha instal·lat 240 nous contenidors repartits entre els diferents barris del municipi
Pilar Abián
S'han instal·lat 240 contenidors nous a tot el municipi

Montcada i Reixac estrena una nova flota de vehicles per a la neteja viària i la recollida de residus i un total de 240 contenidors de superfície, de càrrega lateral, desplegats per tots els barris del municipi i que s’afegeixen a les bateries soterrades. Aquests bidons s’han canviat per renovar-los, ja que bona part es trobava malmesa o bé, eren dipòsits vells. Aquests contenidors són més segurs i accessibles per a les persones usuàries i també per al personal que els ha de manipular. També es faran obres als contenidors soterrats cara a millorar-ne la seva seguretat i es millorarà la seva imatge i identificació per seccions de residus. L’objectiu general de tot aquest dispositiu, impulsat per l’Ajuntament i l’empresa concessionària dels serveis, FCC, és aconseguir un municipi net i intentar donar garanties que la ciutadania pugui fer la recollida selectiva de residus. D’altra banda, a partir de l’1 d’abril comença un nou sistema de recollida de mobles i altres voluminosos, amb el qual es pretén ampliar el servei en la franja horària de vespre-nit i caps de setmana. El nou telèfon serà el 900 150 140 i l’horari d’atenció, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres. També es pot contactar amb el servei per mitjà del correu electrònic [email protected].

 

Una de les principals preocupacions dels veïns i veïnes és l’estat del seu entorn més immediat i amb aquest nou dispositiu volem donar resposta a les seves necessitats i avançar en matèria de reciclatge i de recollida selectiva”, ha explicat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. Amb el lema ‘Dóna’ns un cop de mà’, el consistori i FCC pretenen conscienciar la ciutadania de la importància de mantenir una ciutat neta i de la responsabilitat de tots els agents socials per fer-ho possible. Per fer difusió de les novetats, s’ha fet una campanya informativa per tot el municipi mitjançant uns díptics que han arribat a cada llar i un monogràfic a la publicació La Veu de Montcada i Reixac, amb les dades sobre els nous serveis i un mapa específic de cada zona, on s’indica on hi ha els nous contenidors i les bateries soterrades.

 

Mantenir la ciutat neta és fonamental i des de l’Ajuntament fem un important desplegament en aquest sentit, però no serà eficaç si la ciutadania no hi col·labora i no pren consciència de la importància de no embrutar i mantenir un comportament cívic”, ha indicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. Per donar a conèixer tot aquest nou dispositiu i els objectius de la campanya, l’Ajuntament i FCC organitzen el 8 d’abril una acte públic de presentació, a les 17.30 h, al Camí de la Font Freda, davant del pavelló Miquel Poblet. Els veïns i veïnes podran conèixer els nous vehicles i els contenidors i hi haurà tallers infantils.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari