Més de 3.500 persones surten al carrer per exigir el soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada

L’alcaldessa ha anunciat que Foment ha convocat per al 18 de maig la primera reunió de la comissió de treball per a l’execució del projecte

Els Castellers de Montcada han aixecat un pilar de dol davant de l'Ajuntament

Més de 3.500 persones, segons fonts de la Policia Local, han assistit aquest dimecres a la manifestació convocada per l’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) per reinvindicar el soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada. La mobilització ha començat a la Cruïlla del Soterrament, on  s’ha realitzat una nova perforació al  monument a les víctimes de les vies del tren en record de la darrera persona que va perdre la vida, la número 166. Tot seguit, els manifestants han travessat el pas a nivell del carrer Bogatell, han passat pel passeig Jaume I, han creuat el pas del carrer Pasqual i han acabat el recorregut davant de l’Ajuntament, on han tingut lloc els parlaments de les autoritats, que han estat precedits per l’aixecament d’un pilar de dol per part dels Castellers de Montcada.

L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), s’ha mostrat impressionada per la gran quantitat de persones que han participat a la mobilització, que ha qualificat d’èxit. “La manifestació d’aquesta tarda és una gran demostració de força del poble de Montcada”, ha dit l’edil, qui ha agraït la presència de veïns i representants polítics d’altres poblacions per donar suport a la històrica reivindicació local. Entre els assistents, cal destacar l’assistència de l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, un municipi amb una problemàtica similar a Montcada que també reclama el soterrament de les vies del tren al seu pas per la ciutat, i també regidors de diferents grups municipals de Santa Coloma de Gramanet, municipi on vivia una de les últimes víctimes de les vies de tren i familiars del qual van ser presents a la mobilització amb pancartes i fotografies del jove. Durant el seu discurs, Campos ha anunciat que el Ministeri de Foment ha convocat l’Ajuntament a una reunió el pròxim 18 de maig per crear la taula de treball per a l’execució del projecte de soterrament. “L’acció d’ahir davant de la Delegació del Govern estatal protagonitzada per regidors i exedils ha donat el seu fruit”, ha valorat Campos, qui ha exigit “prou víctimes i incompliments” i ha demanat a la ciutadania no defallir “perquè el soterrament ja el tenim a tocar”. En aquest sentit també s’ha manifestat el portaveu de la PTJST, Ramón Bueno, qui s’ha mostrat “emocionat” de la resposta de la ciutadania davant la convocatòria. “Montcada està donant la resposta que calia. Els nostres representants municipals poden negociar i pressionar qui calgui sabent que compten amb el suport del poble”, ha indicat Bueno.

La mobilització ha comptat amb la participació de diversos diputats al Parlament de Catalunya com Lluís Rabell, portaveu del grup de Catalunya Sí que Es Pot; Marc Sanglas, de Junts pel Sí; Sergio Sanz, de C’s; Santi Rodríguez, portaveu adjunt del grup del PP; Marta Ribas, de Catalunya Sí que Es Pot; i Pol Gibert, del PSC. També han assistit altres personalitats del món de la política com el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (PSC); i el coordinador nacional d’ICV, David Cid.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari