El Pla de Millora Urbana dels terrenys de l’antiga Intorsa permetrà esponjar la Ribera

El govern destaca que la negociació amb els propietaris ha suposat la incorporació de més superfície de zona verda

Els terrenys de l'antiga Intorsa estan envoltats de tanques
Arxiu/Laura Grau

El Ple municipal ha aprovat de forma provisional el Pla de Millora Urbana als terrenys que ocupaven les instal·lacions de l'empresa Daicolorchem (antiga Intorsa) a la Ribera. "El document desenvolupa els drets edificatoris dels propietaris i els ordena d'una forma que sigui beneficiosa per a l'entorn de cara a una futura urbanització", va explicar el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui ha destacat que la negociació amb els propietaris ha permès augmentar la superfície de zona verda, "fet que farà possible l'ampliació del Parc de les Aigües i dels carrers de les Aigües i dels Horts i que el barri quedi molt més esponjat". El pla determina que es podran construir 160 habitatges,el 20% dels quals hauran de ser de protecció pública i el 10% de preu concertat. L'Ajuntament obtindrà un 10% d'aprofitament, és a dir, podrà construir 16 habitatges.

Tots els grups municipals van votar a favor del document, amb l'excepció de la CUP, que es va abstenir. L'últim pas de la tramitació del Pla serà enviar-lo a Comissió d'Urbanisme de la Generalitat perquè en doni el vistiplau i poder-ne fer l'aprovació definitiva. El regidor socialista, Juan Parra –que va ocupar la cartera d'Urbanisme a l'anterior govern– va destacar la importància "de posar les bases perquè en un futur es puguin treure les tanques que han deixat aïllat el barri de La Ribera". Sánchez va agrair el suport de la majoria dels grups "ja que un dels nostres objectius com a govern és millorar la connectivitat dels barris", va afegir. 

En l'Àrea Territorial, el Ple també va aprovar el text refós de la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'àmbit de Montcada Nord-Parc de la Riera Seca. Seguint les recomanacions de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, s'incorporen al Pla dues novetats: escurçar el termini d'execució del Pla de Millora Urbana, que s'haurà de desenvolupar en un màxim de 4 anys a l'espai de l'antiga Ignis, actualment molt degradat; i dotar al polígon de Can Milans d'una zona verda per compensar l'espai que va ocupar la fàbrica Valentine quan s'hi va traslladar. Les dues mesures van comptar amb el suport de tots els grups municipals, fet que Sánchez va agrair especialment ja que la bona marxa d'aquest assumpte pot evitar greus reclamacions patrimonials per part de l'Ajuntament de la Llagosta. 

Els grups municipals també van aprovar per unanimitat un nou tràmit per tirar endavant el Pla Especial del Catàleg de masies, cases rurals i altres edificions de Montcada i el conveni urbanístic per adquirir els terrenys on es troba el jaciment ibèric Les Maleses per valor de 30.640 euros.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari