La plataforma ‘Salvem el Pla de Reixac’ denunciarà l’abocament d’aigües residuals al torrent de Mas Duran

Els fets es van produir a mitjan de mes a causa d’una avaria elèctrica a l’estació de bombeig del polígon Can Salvatella

Imatges del vessament d'aigües residuals al torrent de Mas Duran captades pel col·lectiu 'Salvem el Pla de Reixac'
Plataforma ‘Salvem el Pla de Reixac’

La plataforma ciutadana ‘Salvem el Pla de Reixac’ vol denunciar al Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) l’abocament d’aigües residuals que es va produir entre els dies 15 i 16 de maig i durant un període de 30 hores al torrent de Mas Duran. “Volem que els fets s’investiguin i es depurin responsabilitats i que es netegi fins a l’últim gram de terra contaminada que hi hagi a la llera”, ha reclamat el col·lectiu a través de les xarxes socials. La plataforma assenyala directament a l’Ecoparc 2 com a causant de l’incident,  tot i que l’origen de l’abocament va ser una fallada elèctrica a l’estació de bombeig que recull les aïgues residuals de les empreses del vessant nord del polígon de Can Salvatella (Barberà) per enviar-les cap al col·lector que passa pel riu Ripoll en direcció a la depuradora de Montcada i Reixac.  Precisament van ser tècnics de la planta de tractament de residus els que, en veure denúncies veïnals a Facebook, van alertar de l’incident a l’estació de bombeig. La fallada elèctrica va impedir que des de la mateixa estació sortís de forma automàtica un avís d’alerta del vessament a les empreses de les quals recull les aigües.

 

Queixa de l’Ajuntament

Un cop assabentat de l’abocament, el consistori montcadenc ha reclamat a l’Ajuntament de Barberà que prengui les mesures que calgui per evitar que l’incident es torni a repetir. “També hem demanat a l’ACA, que és l’organisme que té les competències en aquest àmbit, que obri una investigació al respecte, que sancioni l’empresa causant dels fets i que es garanteixi la total neteja del torrent”, ha dit el regidor de Medi Ambient Sergi Martín (Círculo). Tècnics del consistori van inspeccionar ahir el punt on es va registrar l’abocament, a l'espai natural de Mas Duran, i van descartar que hagi hagut nous episodis.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari