L’AV veu amb bons ulls la proposta de modificació del PGM del consistori

Entre les actuacions més immediates hi ha transformar el solar de l’antic restaurant de Manolo Flores en un espai d’ús públic

L'Ajuntament eliminarà la tanca de solar de l'antic restaurant i el destinarà a ús públic mentre duri la cessió de la propietat
Pilar Abián

L’AV Font Pudenta-Muntanyeta veu amb bons ulls la proposta del canvi de planejament a la part alta del barri que es debatrà en el Ple de maig. La modificació del Pla General Metropolità (PGM) que proposa el govern va en la línia de resoldre el repartiment de zones verdes i els problemes de viabilitat i de connexió especialment accentuats al carrer Barberà que, en no tenir sortida, dificulten el pas de vehicles d’emergència i de recollida d’escombraries.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i el regidor de barri Sergi Martín (Círculo), acompanyats del tècnic de planejament del consistori, van presentar ahir en assemblea el projecte que ara es vol aprovar en la seva fase inicial. El nou dibuix de la Muntanyeta preveu la connexió entre els carrer Barberà i Medinaceli per tal que el primer tingui sortida i també un ramal que aniria des del carrer Barberà, passant per sota de la línia de rodalies R4 i sortint a l’alçada del solar de l’antic restaurant de Manolo Flores. “La primera actuació la volem dur a terme durant l’actual mandat; la segona, més ambiciosa haurà d’esperar”, va dir Sánchez als veïns. Un dels esculls que l’Ajuntament ha de resoldre per connectar Barberà amb Medinaceli és el destí d’una casa deshabitada afectada pel traçat i que caldrà comprar o expropiar.

El president de l’AV, Eugenio Díaz, va expressar el suport de l’entitat al projecte, tot i que alguns veïns presents a l’assemblea van manifestar les seves reticències per l’impacte que tindrà l’augment de la circulació de vehicles per carrers actualment poc transitats i per la distribució dels llocs d’aparcament. “Respectem totes les opinions però pensant en la globalitat, creiem que serà beneficiós per millorar la qualitat de vida dels residents a la Muntanyeta”, va manifestar Díaz. El representant veïnal també va demanar a l’Ajuntament la creació d’una comissió de seguiment sobre l’execució del projecte, compromís que els regidors van adquirir tot recordant que les diferents fases de la seva tramitació donaran peu a què els veïns que ho vulguin puguin fer les seves al·legacions.

 

Nous espais públics

A l’assemblea, els regidors també van informar de la signatura d’un conveni amb l’entitat financera propietària del solar de l’antic restaurant de Manolo Flores per a la cessió temporal de l’espai a canvi del seu manteniment i l’exempció de l’IBI. “Ara és un niu de brutícia; el volem netejar i destinar a ús públic”, va dir Sánchez. L’Ajuntament no invertirà molt en l’actuació tenint en compte que es tracta d’una cessió temporal i així ho va comunicar als veïns que van compartir la idea de fer un espai verd amb bancs i algun joc infantil.

El barri també guanyarà una plaça al lloc que ara ocupa l’antiga fàbrica de motllures, entre els carrers Quarters i Pere de Montcada. L’enderroc de l’edifici el farà abans de final de juliol la propietària dels terrenys, la cooperativa d’habitatges del sindicat UGT. En aquest solar, el planejament permet la construcció d’eficis amb una alçada de planta baixa més quatre al carrer Quarters i planta baixa més dos al cantó Pere de Montcada. “El compromís per part de la promotora és venir a presentar el projecte al barri; nosaltres el que demanarem com a Ajuntament és que es faci una plaça pública al mig del solar, oberta als passatges de la Música i de la Pell, i la cessió d’un local per a ús de l’AV”, va explicar el president de l’Àrea Territorial. La demanda d’una seu per a l’entitat veïnal també la va expressar el president de l’AV.

Seccions:

Deixa un comentari