L’Ajuntament presenta als veïns el projecte per transformar el turó de Vista Rica en un parc urbà

El govern considera que aquesta actuació permetrà consolidar la realitat urbanística del sector

El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el cap tècnic d'urbanisme i habitatge, Josep Gomis, durant la presentació del projecte sobre el turó de Vista Rica
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament va presentar aquest dimecres davant una quarantena de veïns el projecte de modificació del Pla General Metropolità (PGM) al Turó Fermí de Montcada centre, conegut popularment com el turó de Vista Rica. L’objectiu d’aquest pla, que es presentarà al Ple del pròxim 30 de juny, és transformar aquest espai en un parc urbà. “Volem fer un petit pulmó verd al nucli antic de Montcada posant-lo al servei de la ciutadania, un projecte que ens permetrà dignificar el sector i eradicar la marginalitat al voltant de la casa situada al cim del turó”, va dir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui també va comentar que l’objectiu de l’Ajuntament és fer les modificacions de planejament necessàries d’acord amb el que marca el Pla General Metropolità de 1976 i evitar nous processos judicials com els de les expropiacions forçoses “que tants diners estan costant a les arques municipals”, va assenyalar l’edil.

El govern, que s’ha entrevistat individualment amb els propietaris, planteja compensar els veïns per la cessió d'una part dels seus terrenys  qualificats com a zona verda pública i que passarien a formar part del parc urbà amb la requalificació de l’altra part dels seus jardins com a sòl privat. “Amb aquesta modificació els veïns guanyaran en seguretat, ja que els solars deixaran d’estar afectats i, per tant, es revaloritzaran”, va indicar l’edil, qui va remarcar que aquesta actuació permetrà consolidar la realitat urbanística del sector. La zona verda pública que es redueix al sector de Vista Rica es traslladarà al parc de la Font Pudenta que hi ha a l’entrada del polígon de la Ferreria.

Alguns veïns, sobretot els més afectats del carrer Domènec Fins, no veuen amb bons ulls la proposta municipal en considerar que perden una part important de la seva propietat sense rebre cap compensació econòmica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari