Els partits locals valoren els resultats als comicis generals del 26J

Les formacions han lamentat el descens de la participació, que ha estat del 65’4%

Els simpatitzants de la coalició d'En Comú Podem han celebrat el triomf de la seva candidatura al municipi a les eleccions del 26J
Rafa Jiménez

Tot i lamentar l'elevada abstenció en comparació a les darreres eleccions generals, l'alcaldessa Laura Campos (ICV-EUiA-E) s'ha felicitat perquè la jornada s'ha desenvolupat amb tranquil·litat i ha valorat positivament els resultats de la candidatura d'En Comú Podem, de la qual el seu partit ha format part, perquè "Montcada ha tornat a demostrar que aposta per les forces progressites".

Óscar Gil, portaveu d'EUiA, també ha mostrat la seva satisfacció perquè En Comú Podem hagi tornat a guanyar les eleccions a nivell local perquè, segons el seu criteri, consolida "una fórmula que té molt de futur i demostra que els anteriors resultats no van ser un fet puntual". En clau estatal, Gil considera que els resultats d'Unidos Podemos "han estat bons perquè s'ha augmentat el número de diputats, tot i que les perspectivas eres millors".

Ana Ballesta, secretària general de Podem Montcada, que també ha format part de la candidatura d'En Comú Podem, ha fet una valoració "molt positiva" dels resultats a Montcada i Catalunya "perquè la ciutadania ha fet una aposta per una formació progressista que vol treballar polítiques per a la gent", però ha estat més crítica amb els resultats a la resta de l'Estat: "Hi ha hagut una campanya de la por i hem de continuar picant pedra perquè no podem permetre que partits que fan retallades i tenen greus casos de corrupció continuïn definint les nostres polítiques".

Per la seva banda, la portaveu del PSC, M. Carme Porro, ha destacat el fet que al municipi s’han tornat a repetir els mateixos resultats que fa sis mesos i ha lamentat la davallada important de la participació “pel desgast de la gent i la coincidència amb el pont de Sant Joan. Continuem tenint un panorama complicat per a la formació de govern”.

C’s ha fet una valoració positiva dels resultats, malgrat haver aconseguit un percentatge inferior de vots respecte els comicis del passat mes de desembre. “Ens mantenim com a tercera força al municipi i això ens dóna ànims per continuar fent una oposició constructiva a la ciutat”, ha comentat el seu portaveu, David Gerbolés, qui ha remarcat que la seva formació serà decisiva en la formació del govern estatal.

En nom del PP, la presidenta del partit i regidora a Montcada, Eva García, ha expressat la seva satisfacció pels resultats de les eleccions: "Som l' únic partit que incrementa de forma notable el nombre i el percentatge de vots; Espanya vol que governi Rajoy i les urnes han ratificat amb força al PP", ha dit l'edil tot celebrant la pujada de dos punts al municipi respecte els comicis de desembre. "La nostra recuperació a Montcada és evident", ha afegit l'edil.

D’altra banda, ERC ha qualificat d’èxit els resultats del seu partit al municipi perquè “hem crescut un punt tenint en compte que la participació n’ha baixat 7, un fet que demostra que el nostre partit s’està consolidant”, ha indicat el president local de la formació, Oriol Ribes, qui considera que els resultats a nivell estatal demostren que no calia repetir les eleccions. En aquest sentit també s’ha manifestat el portaveu de CDC, Joan Carles Paredes, qui ha comentat que “tot queda igual, amb petites variacions. Els nostres votants no estan activats per a aquests comicis”, ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari