Telefónica i l’Ajuntament impulsen el desplegament de la fibra òptica als polígons industrials

El consistori es va reunir aquest dijous amb prop d’una cinquantena d’empresaris per definir el projecte

La reunió sobre la fibra òptica entre l'Ajuntament, Telefònica i els empresaris locals va tenir lloc aquest dijous a la Casa de la Vila
Premsa Ajuntament

Telefónica i l'Ajuntament de Montcada i Reixac estan impulsant el desplegament de fibra òptica als PAEs Ferreria, Can Cuiàs i Pla d'en Coll de la ciutat amb l'objectiu de dotar a les empreses allà ubicades d'aquestes tecnologies, fet que els permetrà accedir als nous serveis de fibra i amb això, l'accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació.

La fibra òptica esdevé una eina tecnològica necessària en les empreses del segle XXI. Montcada i Reixac, amb un teixit empresarial distribuït entre zona urbana i 11 polígons d'activitat econòmica, ha manifestat la necessitat de millora de les comunicacions i infraestructures per ser més competitiu. Des de Promoció Econòmica i Ocupació s'ha detectat aquesta necessitat d'avançar en matèria de millora de telecomunicacions i banda ampla a través de les visites a empreses del municipi, trobades i diversos estudis. 'L'objectiu es aconseguir dotar els nostres polígons d'aquells serveis avançats que permetin ser més competitius, l'atracció i implantació de noves empreses a Montcada i Reixac per a la creació de nous llocs de treball i per a l'inici de noves activitats econòmiques', ha manifestat la regidora de Promoció Econòmica i Ocupació, Ana Ballesta (Círculo Montcada), qui ha presidit una reunió celebrada aquest dijous, 21 de juliol, a la Casa de la Vila, que ha comptat amb la presència de 46 representants d'empreses dels polígons.

Les actuacions que s'han treballat des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació en matèria de banda ampla tenen a veure amb la interlocució directa amb el teixit empresarial del municipi. Concretament, s'ha treballat la demanda agregada de fibra òptica mitjançant dues enquestes de necessitats en matèria de telecomunicacions. En aquestes enquestes la resposta majoritària ha estat contundent respecte a la necessitat de banda ampla. Les obres s'emmarquen en el pla de desplegament d'aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona l'any 2012. La inversió de Telefónica també té com a objectiu accelerar la inclusió digital i potenciar la incorporació de tots els ciutadans a la Societat de la Informació per millorar la qualitat de vida.

Seccions:

Deixa un comentari