Avancen els tràmits per construir la gossera de Barcelona a Montcada

S’ubicarà al costat del cementiri de Collserola i permetrà dignificar l’entorn paisatgístic

El ple de juliol ha aprovat la modificació puntual del Pla General Metropolità per a la instal·lació a Montcada el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). L’equipament es construirà en uns terrenys a tocar del cementiri de Collserola arran del conveni que van signar al 2014 els ajuntaments de les dues ciutats. Com a contrapartida Barcelona va assumir el cost de l’eradicació dels assentaments il·legals al Turó i la rehabilitació de la connexió entre Can Sant Joan i Vallbona per l’antic Rec Comtal. “Un cop desallotjades i enderrocades les barraques, algunes de les quals portaven més de 30 anys a la zona, cal recuperar definitivament aquest espai, dotant-lo d’uns usos oberts a la ciutadania per evitin la marginalització i degradació, i que preservin l’entorn paisatgístic i natural dins del Parc de Collserola”, va manifestar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

El punt va comptar amb el suport de tots els grups municipals, a excepció del PP qui considera que la futura gossera pot causar molèsties per temes de soroll i salut pública. C’s s’hi abstenir.

El CAACB ocuparà 90.000 m2 i servirà per acollir temporalment els animals de companyia extraviats, abandonats o bé comissats, fins que es pugui gestionar la seva adopció. Tindrà una capacitat superior a la que té l’actual gossera de la Rabassada, amb cabuda per a 150 gossos i 150 gats. El centre tindrà assistència de veterinaris i identificació amb xip, esterilitzacions, vacunacions, recollida i acolliment temporal, socialització, promoció i gestió de les adopcions, localització del propietari i l’aplicació del programa de colònies controlades de gats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari