El conseller de Salut es compromet a complementar els serveis sanitaris al municipi, si hi ha pressupost

Antoni Comin va mantenir dimecres passat una trobada amb una delegació local, formada per representants de l’Ajuntament i de la Taula Local de Salut

La delegació local que es va entrevistar amb Antonio Comin estava formada per representants del govern municipal i de l'oposició i membres de la Taula Local de Salut
Premsa Ajuntament

El conseller de Salut, Antoni Comin, s’ha compromès a complementar els recursos sanitaris existents a Montcada i Reixac a partir del 2017, sempre i quan es pugui disposar de dotació pressupostària. Ho va expressar durant una reunió celebrada aquesta setmana amb una delegació local formada per l’alcaldessa, Laura Campos; la regidora de Salut Pública, Mar Sempere; la regidora de Serveis Generals, Montse Ribera; el regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, els portaveus del PSC i C’s, M. Carmen Porro i David Gerbolés, respectivament, i representants de la Favmir i la taula de la sanitat de Montcada i Reixac. La reunió la van sol·licitar tots els grups municipals i entitats locals amb l’objectiu de posar sobre la taula la necessitat de reobrir el servei d’urgències nocturnes –retallat al 2009– la restitució del servei d’emergències mèdiques –amb el darrer concurs d’adjudicació, Montcada i Reixac ha perdut una ambulància– i el compliment de la resolució 263/IX del Parlament de Catalunya (2011), que demana una major increment dels serveis de ginecologia i de pediatria.

 

El conseller ha reconegut les singularitats i el preu que paga Montcada i Reixac per ser una ciutat trinxada i ser la porta de Barcelona, s’ha compromès a dotar la ciutat de més serveis i aquest és un fet positiu, però també és cert que no hi ha cap compromís signat i tot plegat quedarà subjecte a la disponibilitat pressupostària”, ha manifestat l’alcaldessa, qui ha indicat que des del consistori i la taula de la sanitat es mantindran les reivindicacions i es potenciaran noves vies d’acció per continuar reclamant els serveis que han estat retallats a Montcada i Reixac en matèria de salut. “Portem cinc anys sense un servei d’urgències nocturnes després de la mitjanit per a una població de més de 34.000 persones, ens preocupa el col·lectiu més vulnerable, a més, altres serveis com ambulàncies s’han vist retallats i continuem sense un ginecòleg per a les 17.400 dones que hi ha al municipi; tot això li havíem d’explicar al conseller”, ha indicat la regidora de Salut Pública.

 

El titular de Salut de la Generalitat va informar a la delegació municipal que al setembre es començarà a donar forma a un procés participatiu en el qual s’implicarà a les associacions municipalistes de Catalunya, a la societat civil i a les associacions de pacients per tal d’elaborar un pla director d’atenció primària i continuada, on es valori la necessitat de complementar serveis que han estat retallats. Comin va explicar que des del seu departament s’ha canviat la fórmula de distribució dels recursos i que ara responen més a la necessitat que no pas a les ràtios de població. Un altre canvi que va apuntar el conseller és el foment de la dinamització i la participació institucional i de la societat civil en la determinació de les necessitats de cada sector de població.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari