C’s reclama al govern explicacions sobre el cessament d’Ana Ballesta

La formació critica la manca de transparència sobre un afer que ha deixat l’executiu en clara minoria

L'executiva de C's, en la primera reunió de treball després de les vacances d'estiu
Pilar Abián
El portaveu de C's, David Gerbolés, a l'esquerra de la imatge durant una intervenció al Ple, acompoanyat dels altres dos regidors del grup, Óscar Pérez i Fernando Almansa

Exigim que s’expliquin els motius pels quals s’ha cessat la presidenta de l’Àrea Social deixant el govern –ICV-EUiA, ERC i Círculo Montcada– en manifesta minoria i amb una difícil governabilitat”. Aquesta és la demanda que ha fet el portaveu del grup municipal de Ciutadans, David Gerbolés, en la roda de premsa que el partit va convocar ahir coincidint amb la primera reunió de treball després de les vacances d’estiu. C’s considera que no és de rebut que un mes després del cessament d’Ana Ballesta (Círculo), encara no s’hagi informat dels motius d’aquesta decisió. “Entenem que ha hagut de passar alguna cosa greu i volem saber-ho”, reclama Gerbolés, tot criticant la manca de transparència de l’executiu. “Tenint una Regidoria de Transparència i Bon Govern no creiem que aquesta sigui la línia a seguir”, assenyala el portaveu de C’s.

 

Compromisos pendents

La formació taronja, amb tres regidors a l’oposició, també carrega contra el govern perquè diu que encara no ha complert amb els compromisos que van servir perquè el seu grup donés suport a l’actual pressupost, posant així en perill la possibilitat de repetir aquest vot de confiança per aprovar els comptes del 2017. “Ni tan sols s’han col·locat les dues bandes de reducció de velocitat que vam demanar al carrer Bifurcació”, diu Gerbolés. D’altra banda, el portaveu de C’s ha criticat que el president de l’Àrea Econòmica, l’ecosocialista Óscar Gil, no hagi posat fil a l’agulla per fer els pressupostos participatius: “Va dir que al Ple que al febrer es començarien a preparar i encara no tenim cap informació al respecte”.

Per tot plegat, Ciutadans demana al govern que deixi de banda “el postureig i les banderes” i compleixi amb els compromisos adquirits. Pel que fa a la invitació del PSC –la principal força de l’oposició i la més votada als passats comicis–, a la resta de partits per sumar-se al seu grup en cas de bloqueig polític, el portaveu de C’s no descarta res, però es mostra més aviat escèptic: “Nosaltres no tenim cap inconvenient a parlar amb qui calgui, però ens sembla graciós que el PSC s’erigeixi com l’únic partit amb un projecte de ciutat quan va mantenir durant mesos en el càrrec a una alcaldessa que va ser finalment inhabilitada”.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari