La Plataforma Antiincineració demanarà a l’Ajuntament quins ajuts ha rebut de Lafarge en els últims 10 anys

El col·lectiu vol saber si aquests imports han pogut condicionar determinades decisions polítiques del passat

Assistents a la reunió de la CCCIC feta a Pallejà, al costat de Sant Vicenç dels Horts, on hi ha una de les plantes de Ciments Molins
CCCIC

La Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac (PAMiR) demanarà per escrit a l’Ajuntament la informació sobre els imports que ha rebut en els últims 10 anys per part de la cimentera Lafarge en concepte de subvencions i ajuts. «Volem saber el pes d’aquestes aportacions per esbrinar si ha influït en les seves decisions», ha explicat el portaveu de la PAMiR, José Luis Conejero. Aquest és un dels acords que va aprovar l’assemblea de la Coordinadora Catalana contra la Incineració a Cimenteres, reunida el 17 de setembre a Pallejà i de la qual forma part el col·lectiu montcadenc.

Les entitats participants també van acordar denunciar públicament les pràctiques anticompetència que van dur a terme les cimenteres al mercat espanyol de ciment i formigó del 2013 al 2014. De fet, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha imposat una sanció de 29,17 milions d’euros a una vintena de fabricants per pactar preus i repartir-se el mercat, «fet que va suposar l’encariment de l’obra pública i les vivendes i que no s’ha traduït en cap cas en un manteniment de llocs de treball», segons denuncia la Coordinadora Catalana en un comunicat de premsa. La PAMiR ha indicat que la cimentera de Montcada i Reixac pertany a Lafarge-Holcim, un dels grups multats per infringir la lliure concurrència amb un import de 5,5 milions d’euros.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari