L’equip de govern dóna suport a l’alcaldessa davant les amenaces rebudes per algunes persones del Bosc d’en Vilaró

L’executiu assegura que no cedirà a les pressions d’una part del veïnatge que s’oposa al pla de l’AMB sobre la urbanització

L'equip de govern (ICV-EUiA-ERC i Círculo) vol manifestar públicament el seu suport a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, l'ecosocialista Laura Campos, davant les contínues i greus amenaces –algunes fins i tot de mort– que ha rebut en actes públics i pel carrer d'alguns veïns del Bosc d'en Vilaró i que l'edil ja ha posat en coneixement dels Mossos. A través d'un comunicat, ha fet constar que "no cedirà a les pressions realitzades per alguns residents d'aquesta urbanització il·legal ubicada en terrenys forestals arran de la decisió municipal de tirar endavant el Pla d'actuació elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que conclou que és impossible legalitzar aquest sector".

L'executiu condemna les amenaces que ha rebut l'alcaldessa i afirma que "el tarannà d'un grup de persones del Bosc d'en Vilaró no facilita la comunicació entre l'administració local i veïnat i per aquest motiu demanem que cessi la violència verbal, els insults i la manca de respecte cap als representants municipals". L'equip de govern ha avançat que en breu pujarà a la urbanització, juntament amb responsables i tècnics de l'AMB, de la Generalitat i de l'Ajuntament de Badalona, "per explicar com s'ha d'aplicar el Pla proposat per l'AMB en aquesta zona il·legal, tot i l'hostilitat existent en aquests moments".

El consistori va aprovar inicialment per Ple el passat mes de juliol un document elaborat per l'AMB, on queda reflectit que l'actual marc jurídic no permet legalitzar la urbanització. Davant d'aquesta situació, l'AMB proposa el que es denomina extinció diferida amb dret de superfície, és a dir, que els propietaris de les cases del sector les hauran de cedir al consistori a canvi de poder fer-ne ús entre 35 i 40 anys. L'executiu és conscient que és impopular aprovar un document que parla d'enderrocar habitatges, encara que sigui d'aquí a tres o quatre dècades. Tot i així considera que no es pot mantenir de braços creuats, ja que en el cas de no actuar, també té responsabilitats penals.

Situació actual

El Bosc d'en Vilaró és una urbanització amb 206 habitatges, que es va començar a construir a la dècada dels 70 i que disposa de 44,5 hectàrees; un 87%, de Moncada i Reixac i el 13% restant pertany a Badalona. El sector ha entrat en un procés de degradació que posa en perill la seguretat de les persones que hi viuen. En trobar-se en zona qualificada de parc forestal i fora de la legalitat urbanística, el consistori no pot concedir cap permís d'obres a particulars ni tampoc fer-hi intervencions com l'arranjament de carrers, sistema de recollida d'aigües fecals, accessos i seguretat per a la prevenció d'incendis, entre d'altres. Amb l'aprovació del Pla de l'AMB, el consistori pretén regularitzar la situació provisionalment i actuar mínimament per solucionar aquests problemes. D'altra banda, assegura que també podrà solucionar la situació d'indefensió dels propietaris i donar resposta als processos judicials oberts i a les sentències d'enderroc imminents ja dictaminades per un jutge. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari