Els veïns exposen els seus dubtes sobre la proposta de modificació del PGM de la Muntanyeta

El Kursaal va acollir aquest dijous una reunió per recollir les aportacions ciutadanes

Jordi Sánchez durant la presentació de la trobada
Rafa Jiménez
Un grup de veïns, al voltant dels planos del nou planejament per a la Muntanyeta

Una trentena de veïns va tenir ahir a la tarda l'oportunitat de donar el seu punt de vist i exposar els seus dubtes sobre la proposta de modificació del Pla General Metropolità de la Muntanyeta de Can Sant Joan que el govern municipal vol presentar en un Ple ordinari per a la seva aprovació inicial i que han redactat tècnics de l'empresa Barcelona Regional i del Consorci del Besòs, que també van estar presents a la trobada. La reordenació del sector passa per l'eliminació d'algunes vivendes que no tenen un mínim d'habitabilitat i el reallotjament de les famílies en un altre punt del barri. En aquest sentit, el pla preveu la construcció d'una gran plaça a l'entorn de l'estació de Renfe en uns terrenys que són propietat d'Adif i on es construirien habitatges per a aquestes persones. El nou PGM també incorpora propostes per a la millora de l'accesibilitat d'alguns carrers –per exemple, Triangle, Pont i Bosc-, creació de nous equipaments que ajudin a millorar la qualitat de vida de la Muntanyeta i de la resta del barri, una nova orientació per a l'Hotel d'Entitats, la possibilitat d'ampliar algunes voreres i la creació de més zones d'aparcament. 

Dividits en dos grups de treball, els veïns van poder consultar de prop els planols del projecte i van exposar els seus dubtes als tècnics que estaven presents a la trobada. Posterioment, es van posar en comú les seves inquietuds. Principalment, els veïns, entre els que hi havia una representació de la direcció de l'AV del barri, van mostrar la seva preocupació sobre com es faria el procés de reallotjament i quina informació es donarà als propietaris dels habitatges afectats pel nou planejament, quins serien els destinaris finals de les noves vivendes i quin règim tindrien. Alguns dels presents a la reunió no van veure la necessitat de millorar la connexió del carrer Bosc amb el barri barceloní de Vallbona que proposa el nou PGM i es va demanar una ampliació de les zones verdes, així com millorar la neteja general dels carrers i crear espais perquè els infants puguin jugar.

La reunió al Kursaal va comptar amb la presència d'una representació de l'Ajuntament formada per l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), el regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez (ERC), la regidora del barri, Jessica Segovia (ICV-EUiA-E), el president de l'Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA-E), i la regidora de Ciutadania, Mónica Martínez (ICV-EUiA-E), així com la coordinadora de l'Àrea Territorial, Marta Bunyesch. Per tancar la trobada, Jordi Sánchez, que durant la presentació va demanar disculpes als veïns per "no poder solucionar amb la rapidessa que voldriem tots els problemes que té el barri en el seu dia a dia", va agrair totes les aportacions fetes pels veïns per millorar la proposta, es va comprometre a estudiar-les i va convidar als assistents a participar en una propera reunió que es farà abans d'acabar l'any per recollir propostes sobre les actuacions a fer a la Muntanyeta que es podrien incloure,  en el marc del Pla de Barris, als pressupostos del 2017. Respecte el contingut de la modificació de planejament que proposa el consistori, tècnics de Barcelona Regional atendran personalment els veïns interessats a conèixer més detalls del projecte els dies 26 i 27 al Kursaal (el dia 26, al matí i a la tarda, i el 27, de 19 a 21h). Aquestes reunions amb la ciutadania per parlar de la Muntanyeta es van iniciar el 13 d'octubre amb una primera assemblea que es va completar el passat dissabte amb una visita dels responsables tècnics i polítics als carrers del barri. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari