S’enderroquen les últimes barraques al torrent de Can Tapioles, a la Serralada de Collserola

La fi del barraquisme és una de les actuacions incloses al conveni entre els ajuntaments de Montcada i Barcelona a canvi d’acollir el futur Centre d’Animals de Companyia de la ciutat barcelonina

Can Tapioles ha quedat net de barraques
Policia Local

Els treballs d’enderroc de les barraques del torrent de Can Tapioles, a la Serralada de Collserola, ja han finalitzat. Aquest sector ja està sanejat i només resta una barraca, a prop del crematori de Collserola, a l’espera de reubicar la persona que la regenta, tràmit que està en marxa des de Serveis Socials de Montcada i Reixac. La retirada de residus en aquest espai començarà pròximament, quan el Consorci del Parc de Collserola n’adjudiqui els treballs. L’erradicació del barraquisme és una de les mesures incloses al conveni establert entre els ajuntaments de Montcada i Reixac i de Barcelona, per tal de construir el futur Centre d’Atenció d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) en terrenys del terme municipal montcadenc, un acord que inclou altres punts, com la millora de les zones limítrofes entre ambdues ciutats.

 

Agraïm la feina feta des del nostre Ajuntament, el de Barcelona i el Consorci de Collserola i ara hem de seguir treballant; la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana és l’assignatura pendent, el nostre objectiu és de les fronteres, fer frontisses”, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui espera donar passes endavant sobre aquesta qüestió en la pròxima reunió de la comissió de seguiment del conveni del CAACB, a principi de l’any vinent, un equip de treball format per representants polítics i tècnics dels dos consistoris implicats i membres dels consorcis del Parc de Collserola i del Besòs.

 

El projecte d’enderroc de les barraques a Collserola es divideix en diversos sectors; al setembre es va enderrocar una part propera al Turó de Montcada i resta pendent el denominat sector 1, entre el Besòs, la C-17 i la C-33. A hores d’ara s’han enderrocat 351 barraques i a la zona que queda pendent n’hi ha una quarantena. “A partir d’ara serà necessària la màxima implicació de totes les administracions en la vigilància d’aquestes espais, per evitar noves ocupacions”, ha indicat Sánchez, qui ha avançat que l’Ajuntament té intenció d’organitzar una visita a l’entorn, “perquè la ciutadania ha de fer seva la problemàtica per tal de capgirar la situació cara el futur”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari