El govern proposarà a la Generalitat i a l’AMB crear la taula de negociació sobre el Bosc d’en Vilaró

L’executiu té previst reunir-se el 14 de desembre amb el director general d’Urbanisme i el gerent de l’AMB

La urbanització del Bosc d'en Vilaró està ubicada al bell mig de la Serralada de Marina
Silvia Díaz
Vista parcial de la urbanització, ubicada entre Montcada i Reixac i Badalona
La urbanització del Bosc d'en Vilaró es troba a la Vallençana
La urbanització del Bosc d'en Vilaró es troba en sòl forestal a la serralada de Marina, a cavall entre Montcada i Badalona
Imatge parcial del Bosc d'en Vilaró on hi ha 206 habitatges construïts

El govern proposarà a la Generalitat i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la creació d’una taula de negociació per afrontar la problemàtica del Bosc d’en Vilaró. Ho farà el proper 14 de desembre durant la reunió prevista amb el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, i amb el gerent de l’AMB, Ramon Torra. L’anunci s’ha fet cinc dies després de la fallida assemblea informativa convocada pel govern el 26 de novembre al Kursaal per explicar el document de bases de l’Àrea Metropolitana que preveu l’extinció diferida de la urbanització, un acte que no es va arribar a dur a terme perquè els veïns es van negar a assistir-hi argumentant que s’havia convocat amb poc temps. L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), es va comprometre a fer-ne una altra comptant amb la participació de totes les administracions implicades, especialment la Generalitat. D’acord amb aquest objectiu, l’edil ha mantingut converses amb el conseller de Territori, Josep Rull, i en la reunió del dia 14 proposarà la creació de la taula de negociació amb presència de representants del govern autònomic i de l’Àrea a més de la Diputació, l’AV, els ajuntaments de Montcada i Badalona i tots els grups municipals i parlamentaris. Segons ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), fins que no es constitueixi la taula i es tingui resposta a les al·legacions presentades per l’AV al document de l’AMB, el govern no el durà al Ple per a la seva aprovació definitiva –la inicial es va fer al juliol i a l’Ajuntament de Badalona es debatrà al Ple de desembre.

Aquesta problemàtica no es pot resoldre només des de l’Ajuntament”, ha dit l’edil tot recordant que les administracions esmentades han donat el seu vistiplau al document de bases i que cap d’elles ha plantejat una alternativa millor. “L’AMB ha fet una proposta real d’acord amb l’actual marc jurídic”, ha assenyalat Sánchez. L’alcaldessa, per la seva banda, ha afegit que l’Ajuntament no té cap potestat per canviar la legislació, aquesta demanda només es pot traslladar al Parlament”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari