Treballadors de Lafarge acusen el regidor de Medi Ambient d”abús d’autoritat’ durant una inspecció a l’empresa

Els fet van passar el 13 i 14 de desembre, arran de les queixes veïnals sobre un episodi de pols

Domingo Calleja, treballador de Lafarge, durant la seva intervenció al Ple
Sara Abadia

En el torn de precs i preguntes del grups municipals, els grups de C's, PSC i PP i la regidora Ana Ballesta van demanar explicacions al regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, de Círculo Montcada, sobre la inspecció que va tenir lloc el 14 de desembre a la Lafarge, arran de les queixes veïnals sobre un episodi de pols que s'havia produït un dia abans. Domingo Calleja, membre del comitè d'empresa de Lafarge, va aprofitar el torn de precs i preguntes del públic per explicar la versió dels fets per part dels treballadors i expressar la seva "repulsa per les formes aplicades, allunyades de tota lògica i legalitat, i el tracte, fora de lloc, del regidor de Medi Ambient". Segons la seva narració, la inspecció va comportar un "abús d'autoritat", amb la presència del cap de la Polica Local, dos agents, un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament i el propi regidor, a qui acusen d'amenaçar els treballadors amb sancions econòmiques per no deixar entrar la Policia i de gravar imatges de les instal·lacions i del personal de la fàbrica sense permís amb el seu telèfon mòbil. Calleja acusa la Policia Local –que va fer un primer intent d'entrar a la fàbrica el dia 13 arran de les queixes veïnals per emissions de pols per recollir una mostra de clínker–, d'haver-se presentar sense cap autorització i que, un cop que va aixecar una acta per poder accedir a les instal·lacions, no va voler deixar constància de la presència del regidor de Medi Ambient. El representant del comitè d'empresa, que va recordar que la fàbrica convida els ciutadans a visitar les seves instal·lacions perquè "no té res a ocultar", va qualificar l'actuació de Martín de "reprotxable" i va avançar que els treballadors podrien empendre accions legals per abús de poder i autoritat i que no admetran amenaçes jurídiques o econòmiques ni que es posi en dubte la seva feina. 

En la seva intervenció prèvia, M. Carme Porro, portaveu del PSC, va demanar a Sergi Martín, que encara no ha parlat públicament d'aquest tema, la seva versió dels fets per "un comportament que no està a l'alçada d'un càrrec públic" i el va acusar de no tenir potestat per realitzar aquest tipus d'inspeccions, que han de ser fetes per tècnics municipals o agents de la Policia Local. Per la seva banda, el portaveu de C's, David Gerbolés, va afirmar que no li sorprèn la versió sobre l'actitud de Martín que expliquen els treballadors de Lafarge i li va demanar que respecti una empresa que "compleix amb la legislació vigent i que paga els seus impostos". La regidora Ana Ballesta va demanar una versió dels fets, sense entrar a valorar si està o no d'acord amb l'activitat que l'empresa fa al municipi, mentre que Eva García, regidora del PP, va demanar explicacions a Martín per haver vulnerat el dret a l'honor, la intimitat i la protecció de dades dels treballadors de Lafarge i va acusar el govern d'actuar amb "animadversió" contra la cimentera.

El regidor de Medi Ambient, que no va respondre cap de les intervencions, ha comunicat a laveu.cat que donarà per escrit la seva versió dels fets i que no té res a veure amb la manifestada pels treballadors.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari