Cs presenta una nova proposta per negociar els pressupostos

El grup taronja demana una auditoria econòmica i accepta no baixar el sou dels regidors

Els regidors de Cs drant l'últim Ple. D'esquerra a dreta, David Gerbolés, Óscar Pérez i Fernando Almansa
Sara Abadía

Ciutadans, amb tres regidors a l’oposició, es mostra disposat a desbloquejar l’aprovació del pressupost municipal del 2017 i a seure a negociar amb el govern si aquest accepta les propostes que li ha fet arribar avui mateix. És la segona vegada que el grup taronja trasllada les seves condicions a l’executiu. La primera va ser a principi d’any, abans que es donés a conèixer el projecte econòmic, i els seus termes van ser rebutjats. Ara veiem el govern més predisposat al diàleg i per això hem tornat a presentar una nova proposta”, ha explicat el portaveu del grup, David Gerbolés.

Les condicions de Cs per obrir la via de la negociació passen perquè el pressupost inclogui una auditoria econòmica sobre actuacions concretes dels últims anys i que voldria pactar amb la CUP, formació que també l’ha reclamada; rebaixar el 25% de l’aportació que reben els grups municipals per destinar aquests diners a sufragar l’esmentada auditoria; un seguiment mensual de l’execució del pressupost; que en la taula de negociació també participi el responsable de l’Àrea Territorial, en ser aquest el departament que més volum d’inversions gestiona; que es retiri del pressupost la partida de 50.000 euros destinada a la compra de terrenys al Bosc d’en Vilaró i es convoqui la comissió de treball supramunicipal sobre el futur de la urbanització, i que els acords quedin recollits en un document signat per garantir el seu compliment.

Gerbolés ha assenyalat que el seu grup està disposat a renunciar a que els regidors es rebaixin el sou un 5%: “Hem de cedir en alguna qüestió i creiem que aquest gest demostra que estem disposats a treballar pel bé del municipi”. Cs també ha donat un marge de tres dies al govern perquè es pronunciï sobre la seva oferta i ha deixat clar que no preveu l’opció d’abstenir-se. “No creiem en mitges tintes; si negociem els pressupostos amb el govern és amb l’objectiu de votar a favor; en cas contrari, el nostre vot serà negatiu”, ha clos l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari