Reaccions polítiques a la víctima número 168

ERC, el PSC, Cs, Círculo i la CUP han fet comunicats lamentant el succés

Un cop més els partits han reaccionat amb immediatesa davant del nou cas d’atropellament mortal a les vies a Montcada i Reixac i aquesta vegada la reacció ha anat també més enllà de l’àmbit local. El grup d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats ha registrat aquest matí una bateria de preguntes dirigides al govern de l’Estat sobre el projecte del soterrament de l’R2 i ha demanat, fins i tot, la compareixença a la comissió de Foment del ministre Íñigo de la Serna perquè aclareixi els plans previstos al tram de Montcada i a la xarxa de Rodalies, en general.
En les preguntes registrades aquest matí, per ser contestades per escrit, Esquerra demana al govern espanyol si té previst complir "el compromís adquirit de soterrar completament la línia ferroviària Barcelona-Portbou al pas per Montcada i Reixac", refrendat per una proposició no de llei aprovada a l’abril del 2016, i si els propers pressupostos generals del 2017 incorporaran alguna partida per començar a treballar en aquest projecte.

Comunicats del PSC, Cs, del grup municipal Círculo Montcada i la CUP

El PSC de Montcada ha estat el primer partit del municipi a lamentar l’atropellament mortal d’aquest dimarts i a traslladar el seu condol a la família de la víctima. En un comunicat, els socialistes montcadencs reclamen “la necessitat d’invertir urgentment en el soterrament de les vies per evitar accidents” i insisteixen en la importància de consensuar amb totes les forces polítiques les accions per aconseguir que la reivindicació sigui una realitat quan abans millor.

Cs també ha fet un escrit lamentant la mort del jove de Can Sant Joan i expressant el seu suport a totes les accions de protesta que convoquin el consistori i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, convidant la ciutadania a sumar-s’hi. És hora d’acabar amb aquest continu degoteig de víctimes; la nostra ciutat no pot continuar sent menyspreada pel Ministeri de Foment durant més temps, ha dit el regidor de Cs Fernando Almansa.

Per la seva banda, el grup municipal Círculo Montcada ha fet un comunicat expressant el seu condol als familiars i amics de la víctima i exigint al Ministeri i a Adif que compleixi amb els seus compromisos. Círculo també fa una crida a la unitat: "És més necessari que mai que les forces polítiques i la ciutadania fem front comú per seguir reclamant el soterrament de les vies", reclama el grup en el seu l'escrit.

 

La CUP Montcada també ha traslladat el seu condol a la família de l’última víctima a través del seu bloc. La formació manifesta que “només amb la mobilització serem capaços de forçar el Ministeri de Foment a iniciar les obres de soterrament que es van compromotre a executar”. Els cupaires fan una crida a la ciutadania a participar a la manifestació prevista aquest dimecres a la Cruïlla del Soterrament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari