L’alcaldessa assegura que Renfe sabia que hi hauria la tallada de vies i no va fer res per pal·liar les afectacions als usuaris

Campos considera indignant que la companyia traslladi al municipi la seva incapacitat d’organització

L'Ajuntament assegura que Renfe estava informada de les possibles afectacions que hi hauria ahir al trànsit ferroviari amb motiu de la concentració ciutadana convocada pel propi consistori i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. D'aquesta manera, la corporació local vol contrarrestar les explicacions que està donant la companyia als milers d'usuaris que ahir es van veure afectats pel tall ferroviari de les línies R2 i R4, acusant el municipi de realitzar una manifestació sense previ avís. "Renfe sap des de fa anys que quan hi ha un atropellament al nostre municipi, fem mobilitzacions ciutadanes i que la gent mostra la seva ràbia i indignació tallant les vies de forma espontània", ha dit l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA). L'edil també ha justificat la reacció ciutadana en considerar-la comprensible: "Estem farts del maltractament continu i sistemàtic que el Ministeri de Foment, Adif i Renfe donen a Montcada i Reixac".

L'alcaldessa, d'altra banda, ha estat contundent amb les crítiques fetes per Renfe a través de les xarxes socials: "És vergonyós i indignant que aquesta empresa traslladi a l'Ajuntament i als cossos policials la seva incapacitat d'organització i la manca de previsió del servei sense oferir alternatives als seus usuaris; això és un intent de criminalitzar una reivindicació legítima del poble". Per a Campos, el que va passar ahir és un exemple de la incapacitat de Renfe per gestionar Rodalies. La companyia ha quantificat en 11.000 el nombre de viatgers afectats per les protestes. En total, una norantena de trens va acumular retards de més de dues hores.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari