El govern autonòmic obrirà un expedient informatiu a Renfe pel caos de Montcada

El conseller Josep Rull critica que la companyia, tot i ser coneixedora del tall de vies, no va plantejar mesures alternatives als usuaris

En declaracions a l'emissora RAC1, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que el govern autonòmic obrirà expedient a Renfe per la mala gestió del tall de vies protagonitzat dimecres passat per veïns de Montcada i Reixac, que va afectar la mobilitat d'11.000 persones i va alterar els horaris de 90 trens. Rull creu que la companyia, coneixedora de la convocatòria de la protesta a través d'una comunicació de l'Ajuntament, hauria d'haver informat als usuaris de les possibles afectacions del servei i habilitar un transport alternatiu. El conseller defensa l'actuació de les forces de l'ordre, criticades per no haver expulsat els manifestants de les vies. 

En relació als atropellaments mortals a Montcada, Renfe afirma que la majoria són suïcidis i dona xifres dels últims 12 anys, segons les quals dels 22 morts registrats, només 5 van ser accidents. També afirma que aquest percentatge és similar al de Catalunya, on el 82% de les morts a les vies del tren registrades al 2016 van ser suïcidis (46 de 56 morts).

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari