El PSC, crític amb el principi d’acord a què el govern ha arribat amb Cs

Els socialistes consideren que és l’opció més ‘còmoda’ mentre l’executiu lamenta no haver rebut cap proposta per part seva

El principi d’acord a què el govern –ICV-EUiA, ERC i Círculo– ha arribat amb Ciutadans per seure a negociar l’aprovació de pressupost del 2017 ha estat criticat pel grup majoritari en l’oposició. El PSC considera, i així ho ha fer saber a través d’un comunicat, que es tracta d’un pacte "còmode" i que les condicions marcades per Cs "no donen resposta a cap de les grans problemàtiques i reptes de futur de Montcada i Reixac".

El partit també afegeix que durant les converses mantingudes amb l’executiu "mai hi ha hagut una voluntat real de negociació, però sí una actitud de voler sortir del mal pas de la forma més còmoda possible i sense aportar res a la ciutadania". Els socialistes consideren que ells sí que han fet gestos generosos, com ara la proposta de modificar les ordenances fiscals per tal d’incloure bonificacions a les taxes de les escoles bressol de fins al 70% per a les famílies que ho necessitin. En el seu comunicat, el PSC també lamenta que el govern continuï culpant l’anterior executiu dels problemes de la ciutat en comptes d’actuar amb responsabilitat i assenyala que està disposat a mantenir un diàleg seriós amb el govern "sempre i quan resolgui la situació interna de desgavell que té".

 

El govern respon

En resposta a les crítiques del PSC, el president de l’Àrea Econòmica, Óscar Gil (ICV-EUiA), ha lamentat la manca de propostes d’aquest grup per seure a negociar el pressupost. "Ens hem reunit amb ells dues vegades i els hem trucat reiteradament sense que, fins a data d’avui, ens hagin donat cap resposta". Gil ha afegit que el govern no pot mantenir el pressupost bloquejat indefinidament i, en contraposició al posicionament del PSC, ha agrait la bona predisposició del grup de Cs i de la resta de l’oposició a fer-hi aportacions.

Cs, a banda d’obrir-se a negociar el pressupost –els seus tres vots permetrien sumar la majoria necessària per donar llum verda al projecte econòmic– també va oferir ahir a l’inici del Ple de febrer un vot de cortesia al govern mentre estigui de baixa per malaltia la regidora d’ERC Montserrat Ribera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari