Turull: ‘Les futures generacions no ens perdonaran que ara no fem les coses bé’

El portaveu de Junts pel Sí explica el procés sobiranista pas a pas a la seu del PDeCAT

Turull, durant la seva intervenció, acompanyat del portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament, Joan Carles Paredes

El portaveu del grup parlamentari Junts pel Sí (JxSí), Jordi Turull, va explicar el camí cap a la independència en una conferència feta ahir a la seu del PDeCAT titulada 'Catalunya pas a pas'. Acompanyat de la presidenta local del partit, Amèlia Morral, i del portaveu de la formació a l’Ajuntament, Joan Carles Paredes, Turull va fer un símil entre el procés sobiranista i el que implica la feina de comerciant per explicar la tasca que està fent el govern. A la rebotiga, s’estarien preparant el referèndum i les estructures d’Estat que caldria posar en marxa en cas que guanyés el sí. Al taulell hi hauria els litigis del Tribunal Constitucional per intentar frenar l’acció del govern català així com acords del Parlament –com a exemple més recent hi ha el de la Llei per evitar els desnonaments de persones amb pocs recursos. Finalment, la feina d’aparador seria, segons Turull, donar a conèixer el procés sobiranista arreu. Tot plegat, segons va dir el conferenciant, en el marc de la legalitat vigent.

Visió positiva. Turull es va mostrar optimista quant a la possibilitat que Catalunya esdevingui independent. “Tenim eines per fer-ho, malgrat tots els entrebancs, va dir, però també va incidir en la importància de mantenir una actitud determinada per garantir l’èxit del referèndum. Aquesta actitud passa, segons el polític, per reconèixer la transcendència del moment actual; per mantenir el discurs de la il·lusió i l’esperança i, en tercer lloc, per no decaure davant les “males arts que està fent servir l’aparell de l’Estat amb informes i notícies falses per intentar crear mala maror”, va assenyalar.

El portaveu de JxSí va encoratjar els assistents a participar de forma activa en un procés que quedarà per a la història. Tenim el suport de molta gent sensibilitzada, 72 diputats independentistes i un govern compromès amb la causa; amb tot això a favor, les futures generacions no ens perdonaran que ara no fem bé les coses”, va dir, tot afegint que aquest és el moment d’arribar a acords per garantir el procés i deixar de banda personalismes i tacticismes partidistes. Turull també va convidar el públic a participar-hi de forma activa i no a mantenir-se només com a espectador i el va demanar un compromís, a priori, assequible: Hem de guanyar debordant democràticament l’Estat i ho farem si cadascuna de les persones que va votar afirmativament al 9N és capaç de convèncer un indecís”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari