L’Ajuntament posa en marxa la quarta edició de l’Espai de Recerca de Feina

És un servei amb recursos d’orientació i acompanyament a persones en situació d’atur

L’Ajuntament ha posat en marxa la quarta edició de l’Espai de Recerca de Feina, un servei que ofereix recursos d’orientació i acompanyament a persones en situació d’atur per tal d’afavorir la seva inserció laboral. L’any passat, el servei va aconseguir un índex d’inserció superior al 60%. Es van atendre 160 persones i van trobar feina 100 participants. L’espai és totalment gratuït, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu i el gestiona el departament municipal de Promoció Econòmica i Ocupació. Les sessions van començar el mes de febrer i, per a participar-hi, cal estar inscrita a la Oficina de Treball de la Generalitat com a persona demandant d’ocupació no ocupada, tenir autonomia en l’ús d’eines informàtiques, coneixements de català/castellà, objectiu/s laboral/s definits i interès i disponibilitat per fer vuit sessions de quatre hores de durada.

El consistori posa a disposició de les persones usuàries una sala amb 12 ordinadors, impressores, telèfons, projector, premsa, material de consulta, tauler i dos tècnics/tècniques d’ ocupació per assessorar i acompanyar les persones participants del servei en tot moment, en el seu procés actiu de recerca de feina. N’hi ha dos grups de persones usuàries. L’horari és de 9 a 13 h, dos dies a la setmana. Un grup es reuneix els dilluns i els dimecres i l’altre, els dimarts i dijous. Les 8 sessions que s’ofereixen en el servei tenen una durada de 4 setmanes. Les sessions es realitzen de manera grupal però amb un seguiment individualitzat, fet que facilita compartir experiències, contactes i informació, així com treballar competències relacionades amb la recerca de feina.

L’elaboració d’un currículum vitae atractiu i coherent amb l’objectiu laboral de la persona i l’elecció dels recursos més eficients per arribar a les ofertes de feina i esdevenir més visible de cara a l’ empresa són els aspectes bàsics més demandats. A banda de l’actualització i millora de les eines (cv i carta de presentació), es treballa la recerca activa de feina, de manera sistemàtica i proactiva, utilitzant els portals d’ Internet i els canals més efectius per a cada perfil professional. L’objectiu és millorar les oportunitats d’accedir a ofertes de feina adequades i arribar a concretar l’entrevista personal. La sala també acull el servei del Club de la Feina, un recurs al que poden accedir totes les persones inscrites al Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Les persones usuàries, també tenen un tècnic d’Ocupació a la seva disposició. L’horari és de dilluns a dijous de 15.30 a 17.30 h i l’espai consisteix en una sala amb ordinadors, telèfon, premsa laboral, material de consulta, impressora i projector.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari