La CUP denunciarà a la Fiscalia anticorrupció l’ús de la Visa per part de César Arrizabalaga

La formació sosté que l’exalcalde socialista va gastar amb la targeta de crèdit 105.564 euros entre el 1999 i el 2010

La CUP Montcada interposarà una denúncia davant la Fiscalia anticorrupció pel que considera un "ús irresponsable i excessiu" de la targeta Visa municipal per part de l’exalcalde socialista César Arrizabalaga durant els 10 anys que va ocupar a l’Alcaldia de Montcada i Reixac. Segons una informació que publica el diari digital La Directa, Arrizabalaga va carregar a la Visa una despesa global de 105.564 euros entre el 1999 i el 2010, dels quals més de 6.000 no es van justificar. Els diners gastats es van destinar a restaurants (62.605 euros), habitacions d'hotel (13.539 euros) i compres de productes electrònics, revelats fotogràfics, articles de pesca i càpsul·les de cafè, entre d’altres.

La formació anticapitalista assegura que l’any 2007 les despeses de protocol i representació de l’Ajuntament, entre les quals s’inclou la Visa, van arribar als 139.000 euros, mentre que a dia d’avui la partida anual per aquest concepte és d’uns 5.000 euros. Segons la CUP, el dispendi gastronòmic més elevat (987 euros) va tenir lloc l’abril del 2006 a Guipúscoa, en un dinar amb treballadors municipals. La informació apareguda a La Directa també destaca les elevades factures de la targeta bancària relacionades amb els viatges de la delegació local a Àguilas, la ciutat murciana agermanada amb el municipi.

La CUP Montcada va demanar a l’Ajuntament la documentació sobre les factures de la Visa a través d’una instància, al juny de 2015. A principi d’any, la formació política va rebre la informació. “Hem contrastat els tiquets per comprovar l’ús que es va donar a la targeta Visa”, ha comentat el portaveu cupaire, Gonzalo Garcia, qui destaca que l’objectiu és esclarir si existeixen responsabilitats judicials i, alhora, “denunciar la falta d’ètica i moral en la utilització dels diners públics”. L’excalde, per la seva banda, ha declinat fer declaracions sobre aquestes acusacions.

Amb l’actual equip de govern (ICV-EUiA, ERC i Círculo), la Visa només s’ha utilitzat dues vegades per comprar els bitllets de l’AVE per anar a Madrid a negociar el soterrament de l’R2.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari