Els CAP del municipi disposaran enguany d’una partida addicional de 176.000 euros per contractar més personal

El Departament de Salut ha decidit incrementar els recursos dels centres de primària de Catalunya considerats més vulnerables

Els Centres d’Assistència Primària (CAP) de Montcada i Reixac rebran enguany una nova assignació de 176.776 euros del Departament de Salut que s’afegirà al seu pressupost anual amb l’objectiu de potenciar les accions de salut comunitària amb la contractació de més personal. L’equip d’atenció primària (EAP) local és un dels 155 de tot Catalunya beneficiat per aquesta nova mesura implementada per la Generalitat que pretén reforçar els CAP més vulnerables del territori i que tenen un finançament insuficient d’acord amb el nou model establert pel govern. Cada EAP decidirà en què invertir els diners assignats en funció de les seves necessitats, però sempre hauran de ser destinats a la contractació de professionals.

La nova fórmula d’assignació de recursos feta per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a cada municipi té en compte, a banda de factors com l'estructura demogràfica, determinades variables socioeconòmiques que afecten les necessitats de salut de la ciutadania, com ara el percentatge de població amb ocupacions manuals; amb nivell d’instrucció baix; la taxa de mortalitat prematura; la d’hospitalitzacions evitables; el percentatge de població exempta de copagament farmacèutic; el de veïns amb rendes anuals inferiors a 18.000 euros; i el de rendes anuals superiors a 100.000 euros.

A través d’un comunicat de premsa, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha destacat positivament el fet que ara es disposi d’un mapa de les desigualtats en salut a Catalunya i ha assenyalat que lluitar contra aquestes diferències és una de les principals línies d’actuació del govern autonòmic. Gràcies a aquest índex, el nou model de pagament de la primària aporta, amb gairebé precisió quirúrgica, més recursos a les àrees de salut més vulnerables des d’un punt de vista econòmic i social”, ha dit Comín.

En nom de la Federació d'AV de Montcada i Reixac (Favmir), entitat que porta sis anys reclamant millores sanitàries, Antonio Cera ha celebrat la notícia. "Ens alegrem molt de saber que hi haurà més recursos per contractar personal ja que aquesta és una de les nostres principals demandes, juntament amb la reobertura de les urgències nocturnes", ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari