S’obre el termini perquè els ciutadans puguin presentar propostes que es triaran per votació popular

Els interessats s’han d’enregistrar prèviament a la plataforma digital Montcada Participa i podran decidir la finalitat de 250.000 euros

L'Ajuntament ha editat un tríptic amb tota la informació sobre el procés dels pressupostos participatius
Sara Abadia
El termini per presentar projectes als pressupostos participatius finalitza el 9 de maig

L'Ajuntament de Montcada i Reixac obre avui un procés de participació en què la ciutadania podrà decidir a quines actuacions i projectes es destinaran 250.000 euros del capítol d'inversions del pressupost municipal de 2017, que per primera vegada incorpora una partida oberta per dur a terme les iniciatives proposades per la població. El consistori ha creat la plataforma Montcada Participa i un aplicatiu per a mòbils per facilitar la participació. Hi podran prendre part les persones amb 16 anys o més empadronades a Montcada com a mínim un mes abans de l’inici de la convocatòria o que tinguin alguna relació administrativa amb el municipi, com industrials i comerciants.

Les propostes es podran lliurar fins al 9 de maig a través de la nova plataforma digital o bé presencialment a l’Ajuntament, els centres cívics La Ribera, Can Cuiàs, l’Alzina, la Casa de la Vila, el Casal de Gent Gran Casa de la Mina i l’Espai Kursaal. Els participants, que poden presentar més d’un projecte, s’hauran de registrar prèviament a Montcada Participa indicant el nom i els cognoms, el número de DNI i el correu electrònic. Les propostes hauran de ser concretes; viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic i econòmic; i de competència municipal. En cas de dubte es pot demanar assessorament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania ([email protected]). La validació de les iniciatives presentades tindrà lloc entre el 10 de maig i el 9 de juny.

El pas següent serà la votació, que es farà telemàticament mitjançant el web municipal, l’aplicatiu per a mòbil o als equipaments municipals on es poden presentar els projectes. Per votar-hi, cal estar registrat a Montcada Participa. Es podran escollir un màxim de tres propostes per ordre de preferència, sense repetir la puntuació: 3 punts per a la primera opció, 2 a la segona, i 1 a la tercera. El procés de votació tindrà lloc el 12 al 27 de juny. La planificació i execució dels projectes guanyadors es durà a terme al llarg d’aquest any i el vinent.

Seccions:

Deixa un comentari