La Taula del soterrament estableix els nous objectius fins al 2020

La Plataforma Tracte Just sol·licitarà formalment poder assistir a les reunions de seguiment del projecte

Un cop realitzat l’anunci del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el passat 18 de maig, d’iniciar les obres del soterrament de la R2 al seu pas pel municipi el 2020, la Taula del soterrament -integrada per l’alcaldessa, els portaveus, la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST) i els tècnics municipals- ha fixat aquest matí les línies d’actuació per als propers mesos. Durant la reunió, el grup ha fet una valoració de la visita del ministre i la nova situació després dels compromisos adoptats. L’alcaldessa, Laura Campos, ha informat que l’Ajuntament demanarà al Ministeri i a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) la constitució urgent de la comissió de seguiment del soterrament, i que continuarà reclamant la seguretat total a les vies amb la instal·lació de tanques a tot el recorregut de la R2 mentre no es facin les obres. En aquest sentit, l’Ajuntament reclamarà a Adif la reparació urgent de tanques trencades o inexistents en alguns punts de la xarxa ferroviària al municipi després del dossier exhaustiu que els tècnics del consistori van fer arribar a l’empresa pública el mes passat denunciant aquesta situació. La corporació també exigirà a Renfe l’adaptació dels accessos i l’adequació de les andanes per a persones amb mobilitat reduïda a totes les estacions de tren de la localitat, excepte la de Montcada-Santa Maria, on no és necessari ja que va ser remodelada al 2010.

Petició de la Plataforma

Els representants de la PTJST han anunciat que sol·licitaran formalment poder assistir a les reunions periòdiques de seguiment entre el Ministeri, Adif, la Generalitat i els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona. D’altra banda, el col·lectiu fixarà els seus propers objectius en aconseguir que Adif ampliï la zona de vianants als passos a nivell i separi, físicament, allà on sigui possible, aquest espai del que fan servir els vehicles. Altres demandes de la PTJST passen per reclamar la construcció d’un estacionament a la plaça de la Pedra de Can Sant Joan, el retorn de l’espai per a aparcament al CAP Montcada i Reixac i la recuperació de l’espai que es va fer servir al costat de l’escola Font Freda per emmagatzemar terres durant la construcció del pou d’atac de l’Alta Velocitat.

Jornada sensibilitzadora

Amb motiu del Dia Internacional de la Seguertat als passos a nivell, l'Ajuntament organitzarà el 30 de maig a la Casa de la Vila (19h) una taula rodona formada per representants del consistori i la Plataforma Tracte Just i a la qual es convidarà a participar el president de l’Associació de Prevenció d’accidents de trànsit, Ole Thorson. D’altra banda el 2 de juny a la tarda, jornada de celebració de l'efemèride, la PTJST instal·larà una carpa a la Cruïlla del Soterrament per fer activitats destinades a informar la població sobre la seguretat als passos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari