L’Ajuntament formalitza amb l’AMB el conveni sobre el manteniment del parc de la Llacuna

L’espai, ubicat al Pla de Reixac, quedarà incorporat a la xarxa de parcs metropolitans

El parc de la Llacuna compta amb 14 hectàrees
Pilar Abián
Els participants a la visita 'Qui viu al parc?' van poder observar alguns dels amfibis que viuen a la llacuna

El parc de la Llacuna passarà a formar part de la xarxa de parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), organisme que s’encarregarà també del seu manteniment. Tots els grups municipals van acordar ahir per unanimitat la signatura del conveni que pretén garantir un bon estat de conservació de l’espai, de 14 hectàrees.

Durant els darrers anys, el manteniment del parc s’ha fet amb efectius de la Brigada Municipal i, sobretot, amb personal de Plans de Ocupació, programes que tenen una temporalitat marcada i no poden garantir la continuïtat requerida, segons va explicar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). Abans de la signatura del conveni, que es va començar a negociar fa més d’un any, l’Ajuntament i l’AMB han dut a terme conjuntament actuacions de millora al recinte com ara l’arranjament de paviments, el canvi de mobiliari, la instal·lació d’una nova retolació i l’adaptació a la normativa dels jocs infantils, que han estat agrupats en quatre espais. Aquest és el segon parc del municipi que s’inclou a la xarxa metropolitana, el primer va ser el de les Aigües, que compta amb 4 hectàrees i es troba entre els barris de Can Sant Joan i la Ribera.

Estem molt satisfets de l’acord ja que els estàndars de qualitat de l’AMB són molt elevats i la ciutadania no només es beneficiarà del manteniment del parc, sinó de totes les activitats que es programin a l’espai”, va explicar l’edil.

 

Precisament el 21 de maig es va fer una visita guiada amb el títol 'Qui viu a l'estany?', organitzada per l'AMB i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, per explicar com els punts d'aigua naturalitzats fomenten la biodiversitat. Durant l'activitat, en què van participar una vintena de persones, es van mostrar diferents amfibis i invertebrats i es van donar a conèixer quines són les causes que posen en perill aquests ecosistemes i què es pot fer per garantir la seva qualitat. Segons va explicar el monitor, el manteniment de la llacuna requereix que es retirin els sediments un cop l’any, moment en què també s’eliminen les espècies exòtiques –peixos, tortugues o ocells– que la gent deixa sense permís i que posen en perill les que són autòctones.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari