Les entitats que cobrin entrada per actes programats a espais municipals no tindran bonificacions

El canvi en l’ordenança provoca les crítiques del PSC, qui considera que afeblirà les escasses fonts d’ingressos del món associatiu

A partir d'ara les entitats amb i sense ànim de lucre que lloguin els teatres del municipi i altres equipaments socioculturals no podran cobrar entrades al públic si volen beneficiar-se de les bonificacions sobre la taxa general. Aquest és un dels canvis que ha introduït la Regidoria de Cultura i Patrimoni a l'ordenança que regula aquesta qüestió i que van ser aprovats al Ple de maig amb els vots a favor de l'equip de govern, Cs i el PP.  El PSC i la CUP hi van votar en contra, mentre que el PdCAT s'hi va abstenir. La responsable del departament, Mónica Martínez (ICV-EUiA), va defensar aquesta modificació "com una manera de garantir l'accés lliure a aquests actes per part de tota la ciutadania". El grup més crític sobre aquesta mesura va ser el PSC, qui considera que "només té com a finalitat afeblir el món associatiu, que ja compta amb pocs recursos", va dir el regidor Francisco Hierro.

El Ple municipal també va aprovar la modificació de l'ordenança que regula les taxes per la prestació de cursos, tallers i espectacles. Les principals novetats que s'incorporen són les bonificacions del cent per cent a les entrades dels espectacles per als menors de 3 anys, excepte per a aquells que siguin programats específicament per aquest sector de públic. També s'inclouen descomptes del 25% per als joves de 16 a 25 anys que assisteixin a activitats culturals, siguin o no professionals i, per últim, es permet distribuir invitacions com a premi de concursos locals puntuals, per a col·lectius infantils i juvenils en risc d'exclusió social i, en el cas que alguna regidoria en faci una petició per alguna finalitat concreta. La regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez (ICV-EUiA), va destacar que "es tracta de mesures de caire social i, pensades, sobretot per promoure la cultura entre els joves". Tots els grups van votar-hi a favor, excepte la CUP que va votar-hi en contra. Els grups del PSC i PdCAT s'hi van abstenir.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari