L’Ajuntament netejarà la riera de Sant Cugat abans de l’estiu

La intervenció es farà amb una subvenció de 28.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua

L'AV Font Pudenta-Muntanyeta vol que l'Ajuntament substitueixi el terra del parc per cautxú
Pilar Abián
La riera de Sant Cugat es troba plena de vegetació i sediments
El talús que dona al Turó s'ha estabilitzat amb una malla geotèxtil
Les escales entre Barberà i Medinaceli ja tenen baranes

Abans de l'estiu, l'Ajuntament netejarà la riera de Sant Cugat de vegetació i sediments. Els regidors d'Urbanisme, Serveis Municipals i Mobilitat –Jordi Sánchez (ERC), Juan Carlos de la Torre (ECP) i Jaume Teixidó (ERC)– ho van comunicar ahir a la tarda als representants de l'AV Font Pudenta-Muntanyeta durant la visita d'obres que es va fer un cop finalitzada la connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli. Tot i que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) és qui té les competències sobre les lleres, en els trams urbans correspon als ajuntaments fer les tasques de manteniment, motiu pel qual l'ACA facilita subvencions per dur-les a terme. En el cas de Montcada, l'import concedit puja a 28.000 euros. Amb la neteja de la llera i de la xarxa de clavegueram, el consistori confia paliar els problemes de males olors denunciats per l'AV en la zona propera a la passarel·la de l'INS La Ferreria.

 

Connexió acabada

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha recepcionat oficialment les obres de connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli, al sector de la muntanyeta, un cop han acabat dues intervencions de millora afegides al projecte, que ha costat 772.000 euros. Tot i que el vial es va obrir al trànsit fa un any, quedava pendent la consolidació del talús que dona al Turó amb una malla geotèxtil per evitar esllavisades i de l'altra, l'acondicionament de les baranes de les escales que hi ha just en el punt on hi ha el revolt, al final de Barberà, actuacions que han costat més de 23.000 euros.

Tant els representants municipals com la presidenta de l'AV, Yolanda Gutiérrez, es van mostrar satisfets amb el resultat final del projecte. "El carrer Barberà era un cul de sac i un espai degradat i, amb la seva obertura, hem millorat la mobilitat en el sector i ara poden circular sense problemes tant els vehicles d'emergència com els camions d'escombraries", va dir Sánchez.

Una altra de les actuacions recents que s'han fet a la muntanyeta ha estat l'ampliació d'una de les voreres del carrer Elisenda de Montcada aprofitant que ara els vehicles només circulen en un únic sentit. L'Ajuntament també ha adquirit una zona verda que, de moment, es manté tancada al públic fins que es pugui dur a terme algun projecte que garanteixi el seu bon ús i manteniment.

 

Demandes veïnals

Durant la visita del representants municipals, l'AV els va traslladar algunes de les principals demandes del barri, entre les quals hi ha la substitució del terra de sauló del parc infantil de la plaça dels Amics de la Font Pudenta per cautxú; acordar amb Adif la recuperació i la cessió de la caseta de l'antic abaixador de Renfe –actualment ocupada– a l'associació Amics del Ferrocarril i col·locar reductors per limitar la velocitat al carrer Elisenda de Montcada. "Al barri s'han de millorar moltes coses i seguirem insistint perquè es facin perquè entenem que no són demandes costoses, sinó perfectament assumibles", va dir la presidenta de l'entitat veïnal.

Els regidors van prendre nota de les demandes. Sánchez va dir que la millora del parc s'inclourà en el projecte d'inversions que hi ha a nivell municipal als espais de jocs infantils. Pel que fa a la recuperació de la caseta ferroviària i als problemes de convivència que hi ha amb les persones que actualment l'ocupen, l'edil va dir que es prendran mesures policials i que es reclamarà a Adif que assumeixi els deures de manteniment i neteja de l'espai.

Seccions:

Deixa un comentari