L’augment de la demanda permetrà mantenir els mateixos grups a les escoles bressol municipals

El període de preinscripció s’ha tancat amb un total de 157 sol·licituds

El grup de nadons de l'EBM Font Freda està format majoritàriament per nenes
Arxiu/Sílvia Alquézar
La xarxa d'EBM està formada per cinc centres distribuïts a Can Cuiàs, Montcada Centre, Terra Nostra, Can Sant Joan i Montcada Nova
La preinscricpió a les escoles bressol municipals es pot fer del 2 al 13 de maig
Les famílies de les escoles bressol municipals podran demanar beques de menjador
Des de principi de setembre, es podran mantenir els mateixos grups de nadons a les escoles bressol municipals ue el curs actual perquè hi ha la demanda suficient

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals (EBM) no haurà de tancar aules el curs vinent com ha succeït en anys anteriors perquè la demanda ha experimentat un creixement. El període de preinscripció va cloure el 15 de maig amb 157 infants apuntats per a un total de 146 places repartides entre els 5 centres del municipi: Font Freda (Pla d’en Coll), Can Casamada (centre), Camí del Bosc (Can Cuiàs), Mitja Costa (Terra Nostra) i Can Sant Joan. Per edats, l’únic grup on hi ha hagut menys demanda que oferta és en nadons, amb 27 inscrits per a 39 places. A P1 s’han presentat 70 sol·licituds d’infants  d’1 a 2 anys per a 61 llocs, mentre que P2, per a nens i nenes de 2 a 3 anys, s’han registrat 60 preinscripcions per a 46 places.
La Regidoria d’Educació ha fet una lectura positiva de la nova tendència a l’alça en la matrícula i ha destacat també el fet que, des de principi de setembre, es podran mantenir els mateixos grups de nadons que el curs actual perquè hi ha la demanda suficient. L’any passat els centres de Can Casamada, a Montcada centre, i Camí del Bosc, a Can Cuiàs, van obrir l’aula de 0 a 1 any al llarg del curs una vegada es va arribar a la inscripció mínima.

L’Ajuntament intentarà que les escoles que tenen un excés de demanda en algun grup d’edat i que disposin de l’espai necessari puguin absorbir els infants inscrits mitjançant la creació de grups mixtes –nascuts en dos anys diferents però que es porten poc temps de diferència–, com és el cas de Can Sant Joan i Camí del Bosc. D’altra banda, la Regidoria d’Educació ha avançat que caldrà fer sorteig al grup de P2 de Can Casamada i als grups de P1 i P2 de Font Freda perquè la sort decideixi quins seran els alumnes admesos. Un any més, el consistori proposarà, per ordre de llista a les famílies que hagin quedat en llista d’espera, la possibilitat de matricular els seus fills als centres on hi ha places lliures. Ara caldrà esperar el moment de la matrícula, que s’haurà de formalitzar entre el 3 i el 12 de juny, per veure si tothom confirma la plaça i quins possibles canvis es poden produir.

Seccions:

Deixa un comentari