Força afluència de públic a la Festa del Rocío que va finalitzar dilluns

Un total de 22 germandats i un centenar d’associacions participen a la festa religiosa

Una divertida instantània en una de les casetes de la Festa del Rocío, celebrada a Mas Duran
Pilar Abián

La romeria, que celebra enguany la seva 44a edició, va començar aquest dijous amb la participació de 22 germandats i més d’un centenar d’associacions, amb un total de 40 casetes instal·lades a Mas Duran. El director del Rocío, Eduardo López, es mostrava optimista mentre ultimava els preparatius i anunciava que “molt probablement hi haurà entre 15.000 i 20.000 visitants”, però reconeixia que a diferència d’altres ocasions la romeria vindrà marcada per la coincidència amb la jornada de votacions i per això “bona part dels participants ja es van avançar a emetre el seu vot per correu per guadir de la celebració tan esperada”.

Segons el programa d’actes, la celebració arrencava dijous amb la  missa de trasllat de la imatge de la verge del Rocío des de l’església de Sant Martí de Cerdanyola, presidida pel mossèn Juan Carlos Montserrat, rector de la parròquia de la veïna localitat, i cantada pel cor de la germandat de la Verge del Rocío de Cerdanyola. Dissabte dia 23 està prevista la recepció i la presentació de les germandats amb el seu ‘simpecado’, rebudes pel rector de l’església de Sant Martí i per Manuel Coronado, secretari del bisbe de terrassa, acompanyats pel president de la FECAC, Daniel Salinero, entre altres autoritats i representants de cada germandat.

Diumenge està prevista la celebració de la missa de ‘romeros’, oficiada pel bisbe de Terrassa, monsenyor Salvador Cristau i Coll, i cantada pel cor de la germandat de la verge del Rocío Pastora Almonteña de L’Hospitalet de Llobregat. A la mitjanit del dia 24 es farà el rosari de l’Aurora, resat pel bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa, monsenyor José Ángel Saiz Meneses, i cantat pel cor de la germandat de la verge del Rocío de Terrassa. El Rocío clourà el dilluns dia 25 de maig amb la missa de l’Alba, oficiada pel mossèn Juan Carlos Montserrat, rector de l’església de Sant Martí i cantada pel cor de la germandat del Rocío San Rafael Arcàngel de Santa Coloma de Gramanet. La processó de la verge, que tanca el programa amb la visita a totes les germandats i el retorn de la imatge a Cerdanyola.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari