Representants municipals del Vallès Occidental lliuren a la Generalitat el manifest a favor de l’escola pública

La presidenta de l’Àrea Social, Ana Ballesta, i la regidora d’Educació, Jessica Segovia, participen a la protesta davant de Serveis Territorials

Els representants municipals del Vallès Occidental durant l'acte en defensa de l'escola pública que han protagonitzat aquest dimarts davant de Serveis Territorials
Consell Comarcal

La presidenta de l’Àrea Social, Ana Ballesta, i la regidora d’Educació, Jessica Segovia, han participat en nom de l’Ajuntament de Montcada i Reixac a la concentració en defensa de l’escola pública convocada aquest dimarts, 9 de febrer, davant la Delegació Territorial del Departament d’Ensenyament del Vallès Occidental, a Sabadell. La protesta s’ha convocat a nivell comarcal i ha comptat amb la presència d’alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores dels diferents municipis del Vallès Occidental. Durant l’acte, s’ha donat lectura d’un manifest, a càrrec de dos representants d’AMPA d’escoles públiques, en contra de les retallades en aquest àmbit que ha fet el govern de la Generalitat en els darrers anys i també com a reivindicació del paper dels ajuntaments en la planificació educativa, un document al qual el consistori local s’hi ha adherit. A continuació, els edils presents a l’acte han lliurat el manifest a la directora territorial en funcions, Carme Vigués.

 

El document demana al Departament d’Ensenyament que posi en valor i respecte la coresponsabilitat de les administracions locals en matèria d’educació, ja que la llei els atorga competències en temes com zonificació, reserva de places per a alumnes amb necessitats educatives especials o bé, en l’establiment de ràtios. El manifest reivindica el manteniment de totes les línies actuals cara el pròxim procés de preinscripció, la reducció de ràtios per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa, un pla urgent de millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics de la comarca i un altre pla per construir els centres públics que garanteixin una oferta suficient per a tot l’alumnat amb especial atenció a la formació professional i contínua.

 

D’altra banda, el manifest insta la Generalitat a suprimir els concerts a les escoles d’elit que segreguin per sexe i a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model educatiu i consensuar un nou marc legal fruït d’un gran pacte per l’educació que organitzi el sistema educatiu a Catalunya, adaptat a la nova realitat política i a l’actual context econòmic, social i demogràfic. Les entitats, AMPA, col·lectius o les persones a títol particular poden donar suport al document, mitjançant el web www.cepvoc.wordpress.com.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari