Un local del Pla d’en Coll acollirà el Banc d’Aliments i altres serveis de caràcter social

El consistori presenta el projecte als veïns en una reunió informativa a la Biblioteca Elisenda

La reunió informativa sobre els futurs usos de l'equipament municipal de la plaça Joan Fuster es va fer a la Biblioteca Elisenda
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament traslladarà el Banc d’Aliments (BA) a l’equipament municipal situat a la plaça Joan Fuster, utilitzat com a magatzem de diferents departaments de l’Ajuntament. La nova ubicació del BA, que en l’actualitat es troba a una nau al costat del cementiri, permetrà millorar l’atenció als usuaris i dignificar la recollida del menjar. Les obres començaran abans de final d’any i es finançaran a través d’una donació de 300.000 euros que ha fet la Fundació Josep Espinasa. Agraïm a la Fundació la seva aportació, que destinarem íntegrament a usos socials tal com va fer constar Josep Espinasa al seu testament, va explicar l’alcadessa de Montcada, Laura Campos (ICV-EuiA), durant la reunió informativa que va convocar l’Ajuntament aquest dimarts a la Biblioteca Elisenda. Cáritas Montcada gestiona el BA gràcies al conveni de col·laboració amb el consistori. L’any passat, l’entitat va repartir 5.800 lots, unes 140 tones d’aliments, entre 473 famílies. “Cada setmana 150 famílies, derivades de Serveis Socials i la parròquia de Santa Engràcia, reben menjar, per tant, creiem que és molt important la dignificació del servei per atendre com cal els usuaris”, va comentar la presidenta de l’Àrea Social i regidora de Serveis Socials, Mar Sempere (Círculo Montcada), qui va recordar que la ubicació actual no reuneix les mínimes condicions i és poc accessible.

 

Alguns dels assistents a la reunió no van veure amb bons ulls la proposta municipal de traslladar el Banc d’Aliments al Pla d’en Coll en considerar que el servei pot ocasionar problemes de seguretat al barri. “Són persones que només venen a buscar els lots de menjar els dilluns, de 9 a 13h, i se’n van. No hem de caure en l’estigmatització de la pobresa. Hem de ser solidaris”, va indicar la regidora.

 

La instal·lació municipal, de 1.200 metres quadrats, acollirà també altres serveis de caràcter social que encara s’han de concretar. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), va avançar que la idea de l’Ajuntament és dividir el local en tres espais: un per al BA, un altre per al servei d’atenció psicològica infantil Dapsi –ara ubicat davant de l’escola Reixac– i un altre destinat a les entitats del barri, que ocuparia la part central de l’equipament. “Estem estudiant la viabilitat d’aquesta proposta, ja que ens agradaria poder guanyar l’espai per al barri”, va dir l’edil. En aquest sentit, el president de l’AV de Montcada Nova-Pla d’en Coll, Joan Alemany, va demanar a l’Ajuntament que intenti adequar els tres espais a la vegada perquè “no sigui només un lloc de necessitat sinó que serveixi per reactivar el barri”.

 

A la reunió informativa també va assistir el regidor de barri de Montcada Nova-Pla d’en Coll, Salvador Serratosa, que està a disposició dels veïns el primer i tercer dilluns de cada mes en horari de tarda a les oficines de l’IME, a Montcada Aqua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari