L’aportació municipal ha contribuït a millorar la vida dels refugiats

L’Ajuntament va donar 3.000 euros al Fons Català de Cooperació que han servit per cobrir les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables a Grècia i Síria

L’aportació econòmica que l’Ajuntament de Montcada i Reixac –mitjançant el departament de Solidaritat i Cooperació– va fer ara fa un any, de 3.000 euros, ha contribuït a millorar les condicions de vida de població refugiada a l’àrea de la Mediterrània. Aquests diners es van canalitzar mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), que va recollir les aportacions de diversos municipis i entitats solidàries i els va destinar a l’assistència en les rutes de fugida de les víctimes dels conflictes armats, per tal de cobrir les seves necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene i seguretat al mar.

 

Amb els diners aportats pels ens i entitats locals, a Damasc, la capital de Síria, s’han garantit les condicions mínimes de salubritat en emplaçaments crítics a la població desplaçada pel conflicte al país, amb el repartiment de kits higiènics bàsics per a 659 famílies amb infants menors d’un any. Al Líban (Vall de Bekaa) s’ha millorat l’accés de 70 famílies en situació greu de vulnerabilitat a béns i serveis bàsics.

 

A Lesbos (Grècia) s’ha treballat en l’ajut immediat a l’arribada de bots de persones, realitzant vigilàncies i donant alertes. S’han fet tasques d’acompanyament d’embarcacions a la costa, rescats de persones que arribaven a llocs de difícil accés, primera assistència i treballs de col·laboració en la millora de les condicions de vida als camps d’Idiomeni, repartiments d’aliments i sensibilització de la situació dels refugiats i l’origen d’aquest èxode. Per a més informació sobre les entitats i els projectes que es duen a terme als territoris més afectats, així com per a les persones que vulguin col·laborar econòmicament amb les accions, es pot consultar el web: http://monlocalrefugiats.weebly.com.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari