Montcada, Ripollet, Cerdanyola i Barberà impulsen un projecte d’economia social

El primer pas serà fer una diagnosi del territori per analitzar les oportunitats per dur a terme la iniciativa

Els alcaldes i alcaldesses de Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà durant la signatura del conveni per impulsar l'economia social
Premsa Ajuntament

Els ajuntaments de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà del Vallès treballaran de forma conjunta per impulsar l’economia social i solidària i han donat un primer pas amb la signatura del conveni per tirar endavant el projecte ‘Estem Treballant’. Els alcaldes i alcaldesses de Montcada i Reixac, Laura Campos; Ripollet, José M. Osuna; Cerdanyola, Carles Escolà, i Barberà, Sílvia Fuster, han signat recentment l’acord, a l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Els quatre municipis s’han acollit a una línia d’ajut promoguda per la Diputació de Barcelona, que en l’exercici 2016 els ha atorgat una subvenció de 18.000 euros, que es destinaran a elaborar una diagnosi del territori, per tal d’analitzar les oportunitats i possibilitats d’impulsar projectes de caràcter social i fomentar la iniciativa emprenedora i cooperativa.

 

La signatura d’aquest conveni és un exemple del treball mancomunat que volem impulsar els municipis, per tal d’optimitzar recursos i oferir serveis de qualitat”, ha explicat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, qui ha explicat que es continuarà sol·licitant a la Diputació de Barcelona més subvencions en aquest àmbit, en pròximes convocatòries. El projecte integral i mancomunat, que a nivell local gestiona el departament de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament, tracta d’impulsar una economia social i solidària, promoure un canvi de cultura per començar a desenvolupar accions de difusió, comunicació i sensibilització en el territori sobre l’economia social. La diagnosi prèvia que començarà ara pretén conèixer el teixit cooperatiu els municipis, saber quines empreses, cooperatives, fundacions i associacions desenvolupen aquest sistema, detectar les necessitats d’ocupació, consum i habitatge de la població i saber quins espais i equipaments, tant públics com privats, hi ha en desús i estudiar la viabilitat de cedir-los per a aquelles iniciatives amb finalitat social. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari