Quatre agents cívics coordinats per la Policia Local vetllen per la protecció de l’entorn natural i el medi ambient

La iniciativa permet al cos municipal fer un seguiment diari i poder intervenir sobre el terreny de manera més ràpida i efectiva

Els quatre agents cívics coordinats per la Policia Local es desplacen amb bicicletes elèctriques de muntanya
Sílvia Alquézar
La Policia Local de Montcada compta des del passat mes de novembre amb el suport de quatre agents cívics en el marc d’un nou pla d’ocupació de l’Ajuntament. La seva funció és doble: d’una banda, fan tasques de vigilància i control del medi ambient per conservar i protegir el patrimoni natural i l’entorn rural i, d’altra, fan pedagogia entre la ciutadania per implementar una cultura cívica basada en el respecte dels drets de les persones i la convivència. 
 
Els agents, dotats amb bicicletes elèctriques de muntanya, fan patrulles de vigilància per rutes predefinides –han començat pel Pla de Reixac, a Mas Rampinyo– i informen la Policia Local de totes les infraccions o conductes incíviques que puguin detectar. En l’àmbit de la preservació de l’entorn, tenen la missió de controlar les activitats il·legals com ara els abocaments de residus i la construcció de barraques. Les tasques de vigilència es fan tots els dies de la setmana en horari de matí i tarda. “D’aquesta manera, des de la Policia Local podem fer un seguiment diari i intervenir de forma ràpida i més efectiva”, ha comentat el sotsinspector del cos municipal, José Manuel Martín. La iniciativa serveix d’experiència pilot d’un projecte de futur de la Policia Local per a la creació d’una unitat de protecció de l’entorn i el medi ambient, una mesura reivindicada per diversos col·lectius ecologistes com la plataforma Salvem el Pla de Reixac, que ha aplaudit la incorporació dels agents cívics. “Intentarem coordinar-nos amb ells, tot i que per horaris és complicat; d'altra banda, ens agradaria que poguessin tenir capacitat sancionadora per poder actuar amb més eficàcia i celeritat”, ha dit Javier Mateo, de l’entitat local.
 
Durant aquests mesos, els agents cívics han detectat nombrosos abocaments il·legals de deixalles, especialment entre el sector de la llacuna fins a la Llagosta. També s’han trobat amb aficionats a les motos de trial que escullen el Pla de Reixac per practicar aquest esport.  “Els informem que està prohibit i alguns s’ho repensen i se’n van. Els caps de setmana hi ha més afluència de persones, sobretot gent amb el seu gos”, comenten els agents.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari